tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αυτή τη λύση θα προτείνει ο Σμυρνιώτης για το πρόβλημα με τα σκουπίδια

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυτή τη λύση θα προτείνει ο Σμυρνιώτης για το πρόβλημα με τα σκουπίδια

Σήμερα, το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια. Δικαστική απόφαση προβλέπει το άμεσο κλείσιμο του σκουπιδότοπου της Τρίπολης ,η πόλη έχει «πλημμυρίσει» από σκουπίδια, ενώ αναβρασμός επικρατεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου, όπου λειτουργούν χωματερές (Λεβίδι, Σκιρίτιδα).
Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, αναμένεται να πει, στην τοποθέτησή του, ότι ...βρισκόμαστε μπροστά σε πλήρες αδιέξοδο και αυτό που θα προτείνει ως προσωρινή λύση είναι η άμεση ανάκληση της δικαστικής απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Σύλλογος Φιλικών. Θα προτείνει αυτή τη λύση, μέχρι να υπάρξει οριστική διευθέτηση του προβλήματος, με δεδομένο ότι ήδη η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για να γίνει εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο Σμυρνιώτης θεωρεί ότι αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή, αφού για την απόθεση των απορριμμάτων, δεν έχει ευθύνη, ούτε αρμοδιότητα ο Δήμος, αλλά πλέον η αρμοδιότητα έχει περάσει από τους ΦΟΔΣΑ στην αιρετή περιφέρεια. Με απλά λόγια, τα χέρια των Δήμων είναι «δεμένα» και δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν χώρους απόθεσης απορριμμάτων.
Αν αυτή η πρόταση δεν γίνει δεκτή, τότε ο Δήμαρχος θα ζητήσει από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού είναι δεδομένο ότι θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα δημοσιάς υγείας, όσο δεν μαζεύονται τα σκουπίδια από τους κάδους…
Παράλληλα, ο Δήμαρχος θα τονίσει ότι η άποψη του και η θέση του δεν αλλάζει και ότι είναι υπέρ να τελειώσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο «Πλάτωμα», ενώ θα υπογραμμίσει ότι η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της χωματερής εκεί, όμως προτείνει αυτή την προσωρινή λύση, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος…
Επίσης, πρόκειται να πει ότι καμία άλλη χωματερή στο Δήμο Τρίπολης, είτε στο Λεβίδι, είτε στη Σκιρίτιδα, είτε οπουδήποτε αλλού, δεν μπορεί να δεχτεί τον όγκο των απορριμμάτων του αστικού συγκροτήματος της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter