tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Υπόγειο διώροφο γκαράζ σχεδιάζεται να γίνει στην Τρίπολη!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Υπόγειο διώροφο γκαράζ σχεδιάζεται να γίνει στην Τρίπολη!

Πέρα από τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στην κάτω αγορά και πέρα από τους νέους υπαίθριους χώρους στάθμευσης που πρόκειται να μισθώσει ο Δήμος Τρίπολης, στο κέντρο της Τρίπολης, στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει η κατασκευή ενός υπόγειου γκαράζ!
Πρόκειται για...
διώροφο γκαράζ, στο οποίο θα μπορούν να σταθμεύουν περίπου 150 – 200 αυτοκίνητα.
Χρήματα για να κάνει αυτό το έργο, ο Δήμος δεν έχει.. Για το λόγο αυτό, προκρίνεται η λύση της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα γίνει από ιδιώτη ο οποίος θα εκμεταλλεύεται το γκαράζ για 20-30 χρόνια…
Βέβαια, το έργο αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και θα χρειαστεί αρκετός  χρόνος για να προχωρήσει..
Πάντως, είναι σημαντικό ότι με την προοπτική κατασκευής υπόγειου γκαράζ με ΣΔΙΤ είναι σύμφωνη και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ήδη, έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις για το σημείο που θα γίνει το γκαράζ και πρόκειται για χώρο ο οποίος είναι στο κέντρο της Τρίπολης και όχι μακριά από την Πλατεία Άρεως.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έχουν βρει χώρο που είναι κοντά στο Πνευματικό;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, θα το εκμεταλλευτεί ιδιώτης και τι όφελος θα έχει; Θα βάλει κάποιο εισιτήριο, λογικά.. Ίσως να επιχορηγείται και από το Δήμο..
Αλήθεια, αυτό το εισιτήριο που θα βάλει ο ιδιώτης, είσαστε σίγουροι ότι θα το αντέχει η τσέπη του Τριπολίτη;

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να γίνει υπόγειο γκαράζ σε χώρο πρασίνου;

Ανώνυμος είπε...

Υπόγειο διώροφο πάρκιν δίπλα στο Πνευματικό κέντρο, στο χώρο της παλιάς πυροσβεστικής. Το ιδανικότερο σημείο για χώρος στάθμευσης. Άλλο ένα στην πλατεία Κολοκοτρώνη όταν γίνει και η ανάπλασή της και ένα τρίτο (που έπρεπε να είχε ήδη γίνει) στην πάνω αγορά, στην πλατεία Βαλτετσίου. Και το πρόβλημα στάθμευσης έχει χτυπηθεί σημαντικά.
Μεγάλο λάθος το πάρκιν στην κάτω αγορά (όσο κι αν ο χώρος φαντάζει ιδανικός) και κόντρα σε ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές.

Ανώνυμος είπε...

ολοι μα ολοι εχουμε περιηγηθει στην Ευρωπη εκει που η αναγκαιοτητα του υπογειου παρκιν σε πλατειες κεντρικους δρομους ειναι και γινονται καθημερινα Εδω γιατι το συζηταμε μονο Τολμηστε και αφηστε τα λογια τις προφασεις και το οτι εμεις το ειπαμε αλλα φταει ο παπας της ενοριας

blogger hit counter