tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Στην αξιολόγηση της περιβαλλοντικής μελέτης για τη μονάδα βιοαερίου θα προχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στην αξιολόγηση της περιβαλλοντικής μελέτης για τη μονάδα βιοαερίου θα προχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης

Το ζήτημα της μονάδας βιοαερίου στη Μαντινεία, απασχόλησε ξανά, εκτός ημερήσιας διάταξης, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, πρότεινε να ζητήσει ο Δήμος τη ...
μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μονάδα βιοαερίου στη Μαντινεία, και στη συνέχεια να την εξετάσει, να την αξιολογήσει ένας περιβαλλοντολόγος, ο οποίος θα επιλεγεί σε συνεργασία με το Σύλλογο «Μαντινεία». Η μελέτη έχει διαβιβασθεί στην περιφέρεια.
Αυτό θα γίνει για να εκφραστεί η άποψη του Δήμου εμπεριστατωμένα, στο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο θα γνωμοδοτήσει σχετικά με αυτή την υπόθεση, σε επόμενη συνεδρίασή του.
Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφανθεί ότι είναι αντίθετος με τη λειτουργία αυτής της μονάδας, την οποία θεωρεί εξ ορισμού ρυπογόνα.
Να εμμείνει το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη απόφασή του, ζήτησαν τόσο ο Κώστας Γεωργακόπουλος, όσο και ο Δημήτρης Νικολάου.
Υπέρ της αξιολόγησης της μελέτης, όπως πρότεινε ο Δήμαρχος, τάχθηκε ο Βασίλης Γιόκαρης.
Αισθάνομαι ότι σήμερα πάμε από το παράθυρο να αλλάξουμε την προηγούμενη απόφασή μας, είπε ο Δημήτρης Βόσνος, αν και ίδιος είχε ψηφίσει «παρών».
«Θεωρώ άστοχη και λάθος την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι δεν είχαν παρατεθεί τα απαραίτητα επιστημονικά στοιχεία, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε βάσει χειροκροτήματος. Δεν άκουσα κανέναν επιστήμονα να μιλήσει. Είναι ευκαιρία για τους κατοίκους της περιοχής, η πρόταση του Δημάρχου» είπε ο Γιώργος Σαμαρτζής.
Συμφωνώ να μπει ένας περιβαλλοντολόγος, είναι ένα δύσκολο θέμα, είναι μια καλή πράσινη επένδυση. Αρκεί αν  λειτουργήσει σωστά, είπε ο Πέτρος Καλτεζιώτης. Προσέθεσε ότι στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές αντίστοιχες μονάδες που δεν λειτουργούν σε βιομηχανικές μονάδες, αλλά σε αγροτικές περιοχές.

Εν τέλει, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Δημάρχου. «Παρών» ψήφισαν οι παρατάξεις Δελφάκη, Γεωργακόπουλου και κατά ο Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter