tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Video – ντοκουμέντο με την ρίψη σκουπιδιών σε παράνομη χωματερή στο Μαίναλο!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Video – ντοκουμέντο με την ρίψη σκουπιδιών σε παράνομη χωματερή στο Μαίναλο!

Σε ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Λεβιδίου και κάτοικοι της περιοχής μπλόκαραν τη ρίψη απορριμμάτων από την Τρίπολη σε παράνομη χωματερή στο Μαίναλο, θέση Μαγούλα». Την Κυριακή 29/01/2012, η Αγωνιστική πρωτοβουλία καλεί όλους τους συμπολίτες σε νέα Ανοιχτή Συνέλευση στο Λεβίδι, στις 19.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ


«Το Λεβίδι σκουπιδότοπος της Τρίπολης
Περιβαλλοντικό Έγκλημα στην Περιοχή μας

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία και κάτοικοι του Λεβιδίου σταμάτησαν τη μετατροπή της παράνομης χωματερής στη θέση Μαγούλα, στους πρόποδες του Μαινάλου σε χαβούζα όλης της Τρίπολης.
Τα γεγονότα
Την Δευτέρα 23 Γενάρη είχαμε πληροφορία από συμπολίτη μας ότι απορριμματοφόρα του Δήμου Τρίπολης, που κάνουν αποκομιδή των σκουπιδιών από την πόλη της Τρίπολης, πλησιάζουν κάθε πρωί τις τελευταίες μέρες στην χωματερή στην θέση Μαγούλα που βρίσκεται κοντά στο Λεβίδι. Το πρωί της Τρίτης 24 Γενάρη τα μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Λεβιδίου βρεθήκαμε στην χωματερή από τις 7:30. Στις 8:50 φάνηκε το πρώτο απορριμματοφόρο το οποίο το αφήσαμε να κάνει ρίψη σκουπιδιών εσκεμμένα ώστε να έχουμε και ένα βίντεο ντοκουμέντο στην διάθεσή μας (μπορείτε να το δείτε στο κανάλι μας στο youtube). Αμέσως μετά το εγκλωβίσαμε ώστε να μην απομακρυνθεί από τον χώρο. Παράλληλα ειδοποιήσαμε τον πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Λεβιδίου αλλά και άλλους συμπολίτες μας για το συμβάν, και όπως ήταν επόμενο και την Αρκαδική Τηλεόραση. Έπειτα από λίγο έφτασε και δεύτερο απορριμματοφόρο το οποίο, φυσικά, εμείς και ο κόσμος που είχε ήδη φτάσει εκεί δεν αφήσαμε να αδειάσει και γύρισε πίσω. Είχαμε την πληροφορία ότι βρισκόντουσαν καθ’ οδόν αλλά τρία αυτοκίνητα τα οποία όμως πήραν εντολή από το γραφείο κίνησης να επιστρέψουν στην Τρίπολη. Στην συνέχεια αφού εγκαταλείψαμε όλοι την χωματερή είχαμε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Μαρία Εικοσιδέκα η οποία μας κάλεσε να μας ενημερώσει ότι μετά από το κλείσιμο της χωματερής των Φιλικών στην Τρίπολη αποφασίστηκε, και ενώ η ίδια το αγνοούσε, από τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο καθαριότητας να “βολέψουν” τα σκουπίδια “προσωρινά” στους πρώην Δήμους Λεβιδίου, Σκιρίτιδας και Τεγέας. Με τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι παρόμοιο, φύγαμε από το γραφείο της. Σε λιγότερο από 10 λεπτά, ειδοποιηθήκαμε από μέλος μας ότι και άλλα απορριμματοφόρα καταφτάνουν στην χωματερή. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και πάλι και εμποδίσαμε την διέλευση τριών απορριμματοφόρων αυτή την φορά. Η Αντιδήμαρχος αυτή τη φορά μας ζήτησε να αφήσουμε για “μια και μόνο φορά” να αδειάσουν στην χωματερή, “να κάνουμε αυτήν την υποχώρηση”, “να μην τραβάμε τα άκρα”, “αφού τα αυτοκίνητα είναι φορτωμένα και το πετρέλαιο είναι λιγοστό για επιπλέον δρομολόγια”. Δε δεχθήκαμε να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα και τα απορριμματοφόρα έφυγαν ξανά γεμάτα.
Οι ευθύνες
Όλοι γνώριζαν ότι θα φτάσουμε ως εδώ χρόνια τώρα. Ότι οι χωματερές μένουν ανοικτές παράνομα και θα πρέπει να κλείσουν το ήξεραν οι τοπικοί άρχοντες είκοσι χρόνια τώρα αλλά επέλεγαν να κάνουν έργα βιτρίνας αντί να δώσουν λύση. Έργα βιτρίνας επιλέγει να κάνει και η σημερινή δημοτική αρχή (π.χ πλατεία Πετρινού) και όσο για τα σκουπίδια; Ας τα ρίξουμε στο Λεβίδι. Πρόστιμα και καταδίκες για το θέμα έχουμε φάει πολλά αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Και οι χωματερές που χρησιμοποιούμε τώρα και στην περιοχή μας στα χαρτιά έχουν κλείσει αλλά στην πράξη διαπιστώσαμε και σήμερα ότι χρησιμοποιούνται.
Ο Καλλικράτης μετέτρεψε το Λεβίδι και σε χωματερή της Τρίπολης ανάμεσα σε όλα τα δεινά που μας επιφυλάσσει καθότι εργαλείο της πιο αντιλαϊκής πολιτικής. Η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, ο κίνδυνος για την υγεία μας, και η πιθανότητα πυρκαγιάς στο Μαίναλο το καλοκαίρι όμως δε μας επιτρέπουν να συμβιβαστούμε με τις απάνθρωπες πολιτικές τους και τις “προσωρινές” τους λύσεις. Το έγκλημα πρέπει να λάβει τέλος. Και σήμερα έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα.
Λύσεις υπάρχουν και ας ρωτήσουν να τις βρουν αν πραγματικά νοιάζονται. Κι αν νοιάζονται αλλά τους λείπει η χρηματοδότηση ας σταματήσουν τα έργα βιτρίνας ή ακόμα καλύτερα ας ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας ενάντια στους τοκογλύφους δανειστές μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους που μας τα στερούν.
Τις επόμενες μέρες ας είμαστε όλοι σε εγρήγορση για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε ρίψη απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές στην περιοχή μας. Αποδείχθηκε σήμερα ότι οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής δεν ισχύουν παρά μόνο για δέκα λεπτά. Με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες θα τους σταματήσουμε.»

http://agoproto.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter