tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η μεγαλύτερη θαλασσοταραχή των τελευταίων 30 χρόνων έπληξε τον Τυρό (εικόνες)

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγαλύτερη θαλασσοταραχή των τελευταίων 30 χρόνων έπληξε τον Τυρό (εικόνες)

(www.tyrostsakonia.gr)

Καταστροφές στην παραλιακή οδό του Τυρού από την μεγαλύτερη θαλασσοταραχή των τελευταίων 30 χρόνων, η μανιασμένη θάλασσα μπήκε σε αρκετά καταστήματα και σπίτια της παραλίας προκαλώντας ζημιές, η δύναμη του ανέμου έφτασε τα 11 μποφόρ με ...
ριπές που έφταναν τα 12 μποφόρ η ταχύτητα του ανέμου έφτασε  τα 95 χλμ. με ριπές 115 χλμ. με ύψος κύματος στα ανοιχτά του όρμου Τυρού 12-15 μέτρα περίπου.
Οι παλαιότεροι ναυτικοί θυμούνται τον Μάρτιο του 1977 παρόμοια θαλασσοταραχή ( Σορόκο) η οποία είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές βουλιάζοντας και καΐκια στον Τυρό , το λιμάνι του Τυρού άντεξε χωρίς προβλήματα και μόνο μικρορογμές υπήρξαν.
Καταστροφές έχουμε σχεδόν σε όλα τα παράλια των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας στο λιμάνι της Πλάκας και τον Λάκκο Λεωνιδίου στα λιμάνια Αγίου Ανδρέα του Παραλίου Άστρους . Σε τέσσερις ώρες άλλαξε η μορφή του αιγιαλού στην παραλία του Τυρού.
Δείτε φωτογραφίες της Μεταξίας Μένη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter