tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τα επόμενα βήματα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τα επόμενα βήματα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού

Τη Δευτέρα το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης θα κληθεί να λάβει απόφαση για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτιστικής ανάπτυξης για το έργο «Ανασκαφική έρευνα στο αρχαίο θέατρο Ορχομενού».
Τι έχει γίνει όμως μέχρι σήμερα για το αρχαίο θέατρο και τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Διαζώματος»…
Η ΑΤΤΙCA BANK έχει διαθέσει μέσω χορηγίας το ποσόν των 30.000, 00 ευρώ για τη χρηματοδότηση των ανασκαφικών εργασιών, καθώς και για τοπογραφικές και αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις, οι οποίες θα αξιοποιηθούν για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης από το ΔΙΑΖΩΜΑ.
Οι ανασκαφικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ο Δήμος Λεβιδίου κατέβαλλε ποσό 40.000 ευρώ για την απαλλοτρίωση των απαραίτητων εκτάσεων, προκειμένου να διανοιχτεί ο δρόμος προς το θέατρο.
Η Νομαρχία Αρκαδίας διέθεσε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης 200.000, 00 ευρώ στο ΥΠ.ΠΟ.Τ. για την κατασκευή δρόμου προς το θέατρο.
Το ευρύτερο έργο της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Ορχομενού έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α., με χρηματοδότηση ύψους 500.000,00 €.
Προωθείται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την πλήρη αποκάλυψη του μνημείου, προϋπολογισμού 70.000,00 ευρώ, ανάμεσα στο Δήμο Τρίπολης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες το ΔΙΑΖΩΜΑ θα αναθέσει τη μελέτη αποκατάστασης στον αρχιτέκτονα κο Στρατή Παυλίδη με τα χρήματα από τον κουμπαρά του μνημείου.
Λεπτομέρειες για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού, δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter