tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Παρέμβαση Καβουρίνου για δεματοποιητή και μονάδα μπετόν στη Βλαχέρνα

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Καβουρίνου για δεματοποιητή και μονάδα μπετόν στη Βλαχέρνα

Ο πρώην Δήμαρχος Λεβιδίου, Θανάσης Καβουρίνος, προχώρησε σήμερα, σε δημόσια παρέμβαση ,για δύο σημαντική ζητήματα, τα οποί α φορούν την Δημοτική Ενότητα Λεβιδίου και ειδικότερα τη Βλαχέρνα και την Παναγίτσα.
Στην παρέμβασή του, ο πρώην Δήμαρχος σημειώνει ότι:
"Οι διατελέσαντες στην αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί στο τι λέμε και πότε το λέμε, διότι υπάρχει κίνδυνος παρερμηνίας ή εσκεμμένης διαστρέβλωσης. Θα ήθελα απλά να κάνω δύο παρατηρήσεις, για δύο μείζονος σημασίας θέματα.
Το πρώτο αφορά την πρόκριση από το Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του χώρου τοποθέτησης του δεματοποιητή, πλησίον της τοπικής κοινότητας Παναγίτσας, της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου, του Δήμου Τρίπολης, κάτι που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον πρώην Δήμο Λεβιδίου, ο οποίος είχε αποτρέψει το χώρο αυτό, για λόγους που δεν είναι της παρούσας να αναφερθούν, αλλά υπάρχουν στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Το δεύτερο θέμα, αφορά την άρνηση εκπροσώπησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας του Δήμου Τρίπολης, ως καθολικού διαδόχου δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πρώην Δήμου Λεβιδίου, ο οποίος (Δήμος Λεβιδίου) είχε προσφύγει κατά αποφάσεως της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στο ΣτΕ, για την κατασκευή μονάδας μπετόν στην είσοδο της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, για λόγους που πάλι είναι γνωστοί και εύκολα αναζητήσιμοι, από αποφάσεις και αλληλογραφία του τότε Δήμου Λεβιδίου.
Θα πρέπει θεωρώ να ανασκευάσει τις απόψεις του ο Δήμος Τρίπολης και καλό θα είναι να μελετήσει τους λόγους για τους οποίους ο πρώην Δήμος Λεβιδίου είχε αντιδράσει σε αυτά τα δύο θέματα, διότι η μη έγκαιρη λήψη εκ μέρους του αποφάσεων, δυστυχώς δε θα έχει περιθώριο διόρθωσης στο μέλλον και μετά θα αναζητείται λύση, αντίστοιχη.......του μνημονίου".

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος
Δικηγόρος

(www.vlaxerna.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter