tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο για να πείσουμε τον κόσμο"

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

"Χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο για να πείσουμε τον κόσμο"


Στο βήμα fm μίλησε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Η συνέντευξη του έχει ως εξής:


Τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Σαμαρά να βγει την Κυριακή των Αποκριών και να ξορκίζει τη συγκυβέρνηση. Είναι τόσο κακό πράγμα;

Όταν συζητούνται διάφορα θέματα στη δημόσια ζωή της χώρας, ένας πολιτικός που αισθάνεται και είναι υπεύθυνος πρέπει να τοποθετείται και να εξηγεί τις θέσεις του.
Η στρατηγική της ΝΔ είναι η διεκδίκηση της αυτοδυναμίας. Κάθε άλλα σκέψη αποκλείεται.

Είναι εφικτή η αυτοδυναμία;

Εμείς σε αυτή τη στόχευση πιστεύουμε.
Το πρόγραμμα μας επιμένει στη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και την ανάπτυξη.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμφωνήσουμε με εκείνους που πιστεύουν ότι η οικονομία πρέπει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα, με τη λογική του κρατισμού. Απόδειξη του ισχυρισμού μου είναι ότι δεν έχει γίνει ούτε μία αποκρατικοποίηση με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενώ δεσμεύτηκε δεν το υλοποίησε.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Άρα με κάποιο κόμμα θα αναγκαστεί η ΝΔ να κάνει κυβέρνηση. Αν αποκλειστεί το ΠΑΣΟΚ, ποιο άλλο κόμμα θα μπορούσε να αποτελούσε κυβερνητικό εταίρο.

Εμείς επιμένουμε ότι όταν προσανατολιστεί το εκλογικό σώμα προς τις εκλογές, μπροστά στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επομένη των εκλογών, πιστεύουμε ότι θα αποφασίσουν τη Νέα  Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Γιατί όμως συνεχίζεται αυτή η συζήτηση και με μεγαλύτερη ένταση και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και παρασκηνιακά και πολλά στελέχη σας βλέπουν θετικά, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία την επόμενη ημέρα, να υπάρχει μία συνεργασία κυβερνητική με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχω υπόψη μου ποια είναι αυτά τα στελέχη από την πλευρά της ΝΔ.
Οι δημόσιες δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ευεξήγητες. Το κόμμα τους  αντιμετωπίζει  σοβαρή κρίση και αναζητούν  διόδους επιστροφής στην  κυβέρνηση και μετά τις εκλογές.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Έχουμε και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που προαναγγέλλουν μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Αναμένουν αν η Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί φερέγγυα και συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της, και αυτό θα το επιτύχουμε μόνο με την εφαρμογή του προγράμματος των συγκεκριμένων δεσμεύσεων.
Όταν η ΝΔ είναι μπροστά από αυτά που συζητιούνται σήμερα εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχει ζήτημα για τη διακυβέρνηση της χώρας με μία αυτοδύναμη  κυβέρνηση της ΝΔ.
Η ΝΔ είναι πιο μπροστά από αυτά που ήρθαμε σήμερα να συζητήσουμε, αλλά δυστυχώς εμποδίστηκαν και δυστυχώς εμείς δεν τολμήσαμε να τα επιβάλλουμε.
Θέλουμε η Ελλάδα να μπορεί να κυβερνηθεί την επομένη των εκλογών σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ή θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει ακίνητη στην ιστορία; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Γιατί θεωρείτε ότι η ΝΔ δεν έχει πείσει;

Ενδεχομένως και από την δική μας πλευρά, να ξεκινήσω από τη δική μας αδυναμία, χρειάζεται περισσότερη δουλειά, να εξηγήσουμε τις θέσεις μας, να επικοινωνήσουμε με τους κοινωνικούς εταίρους και με τους πολίτες, το κάνουμε, και πιστεύουμε ότι τελικώς θα πείσουμε. Χρειάζεται ωστόσο να ανατρέψουμε την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, η οποία επιμένει να μην αλλάζει τίποτα στη χώρα. Η αριστερά, η οποία εμποδίζει να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.


ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ και εσείς έχετε συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο πολιτικής, πρέπει να συμπιεστούν συντάξεις, μισθοί προς τα κάτω κ.α. και να γίνει μία περιοριστική πολιτική. Τι δυνατότητες έχει η ΝΔ να ελιχτεί μέσα σε αυτό το σαφές ορισμένο πλαίσιο; 

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
Τον Οκτώβριο του 2009 το πρόγραμμα της ΝΔ έλεγε πάγωμα για 2 χρόνια μισθών και συντάξεων και η Ελλάς δανείζετο 1,33%.
Σήμερα η Ελλάς είναι εντελώς διαφορετική, κατεδαφίζεται το κοινωνικό κράτος, όχι με ευθύνη της ΝΔ.
Η ΝΔ βρέθηκε μπροστά σε αυτή την ολέθρια κατάσταση και εκλήθη να μην γίνουν τα χειρότερα, να μην βγούμε από τη ζώνη του ευρώ και να μην χρεοκοπήσουμε, και γι’ αυτό στηρίξαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στα κεφάλαια του προγράμματος που ψηφίζουμε στη Βουλή λείπει η ανάπτυξη. Αυτή είναι η πρόταση της ΝΔ, την έχουμε καταθέσει και στο Ζάππειο δύο φορές. Είναι το τρίτο κεφάλαιο που θα επιβάλλουμε με την εκλογή μας στη διακυβέρνηση της χώρας.

Για διαγραφέντες βουλευτές
Πληροφορούμαι ότι υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι όχι με υποτιμητικό ή αναξιοπρεπή τρόπο, θα επιλέξουν να συνταχθούν με την πολιτική γραμμή της ΝΔ. Και αυτό  θα αποτελέσει την ικανή συνθήκη για να ανοίξει ο δρόμος της επανένταξής τους στην ΚΟ. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο τον κόσμο, για να τον πείσουμε"

Ανώνυμος είπε...

Τα εχεις κανει Γραμματεα αστα μην τα πω..Δωσε την θεση Στο Βαγγελη Μειμαρακη !!!!! Να φτιαξει το κομμα

blogger hit counter