tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Πρόστιμα θα ρίξει ο Δήμος Τρίπολης για αφισορύπανση!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πρόστιμα θα ρίξει ο Δήμος Τρίπολης για αφισορύπανση!

Ο Δήμος Τρίπολης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, «στην προσπάθεια που κάνει για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών αλλά και για μια όσο το δυνατόν καθαρότερη πόλη, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι προβαίνουν στη διαφήμιση των προϊόντων και υπηρεσιών ...
που προσφέρουν μέσω της αφισοκόλλησης να προβαίνουν σε αυτή μόνο στους χώρους που είναι καθορισμένοι γι'αυτό και να τις απομακρύνουν όταν παρέρχεται η χρησιμότητα τους.
Η αυθαίρετη και χωρίς άδεια τοποθέτηση παντός τύπου διαφημιστικού, προϊόντος ή υπηρεσίας, σε κοινόχρηστο χώρο, επισύρει πρόστιμα τα οποία καταλογίζονται στον παραβάτη, σύμφωνα με την απόφαση 296/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.
Εάν δε η παράβαση επαναλαμβάνεται, ή ο Δήμος προβαίνει στην αφαίρεση των διαφημιστικών με δικά του συνεργεία και καταλογίζει στον παραβάτη εκτός του προστίμου και τη δαπάνη που προκύπτει για την αφαίρεση και μεταφορά των διαφημιστικών υλικών.
Επιπροσθέτως καλεί τόσο τους ιδιώτες όσο και τις επιχειρήσεις, που διαφημίζονται μέσω διανομής υλικού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κι αυτό διότι πολύ μεγάλο μέρος του υλικού παραμένει εκτός κλειστών χώρων, οικιών, εκτεθειμένο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην καθαριότητα και κατ' επέκταση στην εικόνα που παρουσιάζει η πόλη,
Επειδή φαίνεται ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, αλλά και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις εκ μέρους των ενδιαφερομένων, για την σύμφωνη με τους κανόνες διαφήμιση και διανομή υλικού, η κατάσταση παραμένει η ίδια , ο Δήμος πλέον είναι αποφασισμένος να προβεί στις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συμπολιτών μας σχετικά με την ποιότητα της ζωής και την εύρυθμης λειτουργία του».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν λέω, μερικές φορές παραγίνεται το κακό με τις αφίσες....αλλά όταν ο κύριος δημαρχούλης μας και οι λοιποί του δημοτικού συμβουλίου έκαναν χρήση αφισών και φυλλαδίων σε βαθμό που γινόντουασν βουνά δεν υπήρχε θέμα έτσι?
Α ρε ξεφτίλες....

Ανώνυμος είπε...

Και για να δούμε!!!! Οι περισσότερες αφίσες είναι αυτές των εταιρείων "Κ.Κ.Ε" και "ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ" με τις θυγατρικές τους (Π.Α.Μ.Ε, Κ.Ν.Ε, ΑΝΤΑΡΣΥΑ...). Τυχαία πάντα, θα υπάρχουν μόνο αυτές και τυχαία πάλι δεν θα ξέρει κανείς ποια ανόητα τσιράκια έδωσαν μάχη και τζάμπα κιόλας γιαυτήν την αφισοαριστερορύπανση και σαφώς τυχαία πάλι δεν θα τιμωρηθεί κανείς. Α, συγγραφέα του ιστολογίου, δεν έχω και την απαίτηση να το αναρτήσεις. Το ξέρω.

blogger hit counter