tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Δική του ιστοσελίδα απόκτησε το Δίκτυο Αρκαδίας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δική του ιστοσελίδα απόκτησε το Δίκτυο Αρκαδίας

Το Δίκτυο Αρκαδίας ως σύνολο ανθρώπων που ανήκουν στην Κεντροαριστερά, επιδιώκει το δημοκρατικό διάλογο, τη συμμετοχικότητα και την ενεργοποίηση όλων των πολιτών στα κοινά. Λόγω των εξελίξεων στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, η ζύμωση που πρέπει να δημιουργηθεί στην Κεντροαριστερά πρέπει να ξεκινήσει από ...
τη βάση - από τα κάτω- και να επιβάλει τους κανόνες της νέας εποχής προς το συμφέρον της κοινωνίας και μόνον αυτής.
Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης. Στα πλαίσια της επαφής του κ. Κουβέλη με πολίτες της Αρκαδίας συναντηθήκαμε και εμείς μαζί του και με άλλα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφερθήκαμε στα εξής θέματα:
Τα θέματα διαφάνειας και διαφθοράς.
Αγροτικά θέματα λόγω και της κατάθεσης νομοσχεδίου για τον πρωτογενή τομέα.
Τη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η πολιτική σκηνή.
Τα θέματα Ενέργειας και «δημοσίων αγαθών».
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε είχε τα στοιχεία της αυτονόητης ανάλυσης και ποια πρέπει να είναι η απάντηση της Κεντροαριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων στην επέλαση της ιδεολογίας των αγορών και των συντηρητικών επιλογών των διαφόρων κομμάτων.
Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. εντάσσεται στις ενέργειες και τις δράσεις του Δικτύου των πολιτών της Αρκαδίας με κόμματα, πολιτικούς φορείς και πολιτικά πρόσωπα. Ήδη έχει επιδιωχθεί συνάντηση με το Γραμματέα και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Ζούμε σ’ έναν δοκιμαζόμενο νομό με πολλά προβλήματα και μία περιφέρεια με μεγάλες δυνατότητες, αλλά με πολλά ανοικτά θέματα.
Επίσης αναφέρουμε ότι το Δίκτυο ήρθε και δημιουργήθηκε για να μείνει και να υλοποιήσει τους πολιτικούς του στόχους. Γι’ αυτό επιδιώκει και ζητάει τη δική σας συμμετοχή είτε με κείμενα και παρατηρήσεις είτε πιο ενεργά ως μέλη. Δημιουργήσαμε δικό μας site (http://diktyoarkadias.blogspot.com) και μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον συναντιόμαστε για να ξεκαθαρίσουμε τις δράσεις μας. Τα μέχρι τώρα κείμενά μας είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, για να δείτε τις αξίες μας και τις επιδιώξεις μας. Επιμένουμε στην άμεση Δημοκρατία, στη συμμετοχή όλων και ότι τελικά το αυτονόητο ίσως είναι η λύση στο αδιέξοδο της Κρίσης.
Δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα που πρωταγωνίστησαν στη μεταπολίτευση εξακολουθούν να αγνοούν το διάλογο και την ισότιμη συμμετοχή και έχουν «κλειδώσει» στα γραφεία τους την πολιτική τους παρουσία κλείνοντας τα αυτιά τους σε γόνιμες συζητήσεις. Απ’ την άλλη μεριά υπάρχουν σχηματισμοί που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Θέλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες διαλόγου και συμφωνίες που να προωθούν τη Δημοκρατία και τα αιτήματα της βάσης. Μόνο με το διάλογο θα ξεφύγουμε από το μονόλογο της μεταπολίτευσης και θα δραπετεύσουμε από τη φυλακή της Κρίσης.

Δίκτυο Αρκαδίας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter