tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Καρναβάλι και στο Κακούρι!!!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλι και στο Κακούρι!!!

Πέρυσι επιχειρήθηκε μετά από πολλά χρόνια να γίνει η αναβίωση  του Παραδοσιακού Σατυρικού  Καρναβαλιού του Κακουρίου. Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη, θα λέγαμε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Ο  κόσμος που συμμετείχε ήταν αρκετός, το ευχαριστήθηκε και διασκέδασε πάρα πολύ. Η προβολή ...
στην ΑΡΚΑΔΙΚΗ  TV  ήταν σημαντική, μιας και ξεχώριζε για την επιτυχημένη σάτιρά του και την μεγάλη ποικιλία σε σκέτς  με ωραία σατιρικά σκηνικά. Οι θεατές που παρευρέθησαν ήταν αρκετοί και έμειναν πολύ ικανοποιημένοι για όλα τα δρώμενα, αλλά πολλοί  που δεν είχαν ενημερωθεί εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να παρευρεθούν στο επόμενο, δηλαδή στο καρναβάλι του 2012.
Αυτό που κάνει το Καρναβάλι του Κακουρίου ξεχωριστό είναι ότι  είναι πηγαίο, δηλαδή όσοι συμμετέχουν το κάνουν αυθόρμητα, γιατί το ευχαριστούνται, μόνοι τους δημιουργούν, σκηνοθετούν και εκφράζουν το δικό τους σατιρικό  σκέτς. Είναι μια αυθόρμητη  δημιουργική απόδραση στο κόσμο της σάτιρας και της υποκριτικής που ο Κακουραίος θα λέγαμε ότι πάντοτε είχε και έχει καλή επαφή. Γι’ αυτό εκπέμπουν κέφι, ζωντάνια  και χιούμορ οι συμμετέχοντες.
Για φέτος τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή αναμένεται να προσέλθει στο χωριό μας και να παρακολουθήσει, διασκεδάσει και χορέψει μαζί μας στους ρυθμούς του Καρναβαλιού. Βεβαίως η ευθύνη για ακόμα καλύτερη οργάνωση είναι μεγαλύτερη. Ας το ζήσουμε όλοι μαζί φέτος, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Ας ξεφύγουμε από το καταθλιπτικό περιβάλλον που μας επιβάλλουν και ας συμμετέχουμε στο πνεύμα των Αποκριών, χωρίς αναστολές, και ας χαρούμε όσο πιο πολύ μπορούμε.  
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει γλέντι – ξεφάντωμα στη πλατεία του χωριού, με ορχήστρα δημοτικής μουσικής, ελεύθερο χορό, σουβλάκι και δωρεάν κρασί.

Ραντεβού, για όλους μας,  την ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2/12 στη 1:00  το μεσημέρι (Αποκριές της Τυρινής) στο ΚΑΚΟΥΡΙ.  Κλείνουμε το κάλεσμα αυτό με δύο στιχάκια:
«Έφτασε και φέτος πάλι
το τρελό το καρναβάλι.
Όλοι ας μασκαρευτούμε
και στους δρόμους να βρεθούμε
Κάθε χρόνο μια φορά,
φτάνει τούτη η χαρά
και γι’ αυτό ας τη χαρούμε
όσο πιο πολύ μπορούμε»
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΚΑΙ  ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter