tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Το όχημα του Μορέα δεν μετέφερε απορρίμματα»

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Το όχημα του Μορέα δεν μετέφερε απορρίμματα»

Με αφορμή την ανάρτηση του ιστολογίου kafeneio-megalopolis.blogspot.com, την οποία αναδημοσίευσε το kalimera-arkadia.gr, με τίτλο «Κύριοι του ΜΟΡΕΑ, τι κάνει το όχημά σας στη φωτογραφία;» (διαβάστε, ΕΔΩ), το γραφείο τύπου της «Μορέας Α.Ε.» έστειλε απάντηση και ενημερώνει «για τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:
• Το απόγευμα της Τρίτης 21/2/2012, ο οδηγός του εικονιζόμενου οχήματος σταμάτησε στο σημείο επιστρέφοντας από τα Αρφαρά, για έλεγχο του οχήματος λόγω ένδειξης βλάβης στον πίνακα ελέγχου. Το όχημα δεν μετέφερε κανενός είδους απορρίμματα κατά τη στιγμή εκείνη.
• Το εικονιζόμενο όχημα είναι μηχανικό σάρωθρο («σκούπα») και όχι απορριμματοφόρο (ο ΜΟΡΕΑΣ δεν διαθέτει απορριμματοφόρα οχήματα), το οποίο χρησιμοποιείται για το σκούπισμα του αυτοκινητοδρόμου από μικρά σε όγκο απορρίμματα. Το όχημα αυτό, βάσει των προδιαγραφών κατασκευής του, δεν έχει τη δυνατότητα συλλογής/μεςταφοράς μπάζων και μεγάλων σε όγκο αντικειμένων, όπως αυτά που απεικονίζονται στη φωτογραφία και τα οποία προϋπήρχαν στο σημείο.

Θα θέλαμε επίσης να σας γνωρίσουμε ότι ο ΜΟΡΕΑΣ διαθέτει πιστοποιημένο, κατά ISO 14001, Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Η διαχείριση των πάσης φύσεως αποβλήτων γίνεται σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και για την παραλαβή τους εκδίδονται τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά και δελτία, τα οποία είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου. Ενημερωτικά παραθέτουμε τα παρακάτω:
• Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους του αυτοκινητοδρόμου γίνεται χειρωνακτικά: τα απορρίμματα συγκεντρώνονται σε σακούλες και κατόπιν μεταφέρονται σε ειδικό περιφραγμένο χώρο επί του αυτοκινητοδρόμου, από όπου και παραλαμβάνονται από πιστοποιημένο συνεργαζόμενο υπεργολάβο.
• Τα απορρίμματα που συλλέγονται από το μηχανικό σάρωθρο μεταφέρονται στο ίδιο σημείο και ακολουθείται η ίδια διαδικασία για τη διαχείρισή τους.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η εταιρεία μας επιδεικνύει αποδεδειγμένα υψηλή ευαισθησία σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, συμμετέχοντας εθελοντικά σε δράσεις καθαρισμού και διαθέτοντας τα μηχανήματα και το προσωπικό της σε όμορους δήμους σε κάθε ευκαιρία.»

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Σχετικά με την απάντηση του ΜΩΡΕΑ
Θέλω μόνο να σχολιάσω ότι όταν επιστρέφει ένα όχημα από τα Αρφαρά και πηγαίνει προς Τρίπολη δεν μπορεί να βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει έξοδος. Η μοναδικοί έξοδοι που υπάρχουν έιναι στα παραδείσια η στον κόμβο Σπάρτης ( που δεν επικοινωνεί με το σημείο όμως) η μετά στον κόμβο Μεγαλόπολης.
Σε όποιο σημείο και να βγήκε λοιπόν ο οδηγός δεν θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο που είναι η φωτογραφία παρά μόνο αν έκανε πολλά χιλιόμετρα χωρίς λόγο και με βλάβη όπως εσείς αναφέρετε.
Ακόμα και αν δεν είναι αποριμματοφόρο το όχημα, στο πίσω μέρος του είχε σκουπίδια, όντως μικρού μεγέθους όπως αναφέρεται και η γύρω περιοχή έχει παρόμοια υλικά, αλλά και μπάζα.

blogger hit counter