tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Καθαρά Δευτέρα στην Αρκαδία!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Καθαρά Δευτέρα στην Αρκαδία!

Πολλές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα (27.2.2012), σε όλη την Αρκαδία, οι οποίες θα γίνουν, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες....
Ειδικότερα, στην Τρίπολη τα κούλουμα θα γιορταστούν ...
στην Κάρτσοβα με παραδοσιακό σαρακοστιανό γεύμα, μουσική, χορό και πέταγμα χαρταετού, ενώ μικροί και  μεγάλοι μπορούν να συμμετέχουν  στο εργαστήριο κατασκευής χαρταετών των Προσκόπων.
Ο Σύνδεσμος Δαραίων σας προσκαλεί να πάτε την Καθαρά Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία του χωριού, «για να διώξουμε το κακό..... Ελάτε να διώξουμε το χειμώνα... Ελάτε να καλέσουμε την άνοιξη και την ελπίδα... Στην πλατεία του Δάρα την Καθαρά Δευτέρα με τροκάνια, τσοκάνια και μπίμπες.... με πίπιζες και νταούλια.... με το μοναδικό μας έθιμο "οξω ψύλλοι, ποντικοί..."

Τη Δευτέρα κούλουμα το μεσημέρι στη Στεμνίτσα με φασολάδα και παραδοσιακά νηστίσιμα και συνέχεια στη Δημητσάνα. Παντού θα γευτείτε τοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς εκλεκτούς μεζέδες.
Επίσης, τη Δευτέρα πρωί παραδοσιακή φασολάδα θα προετοιμάζει για το ξεκίνημα της Σαρακοστής, στα Λαγκάδια.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, για την Καθαρή Δευτέρα (27 Φεβρουαρίου 2012 - 11.00 το πρωί), ετοιμάζει Παραδοσιακό γλέντι στην Παλαιά Επισκοπή, με υπαίθριο εορτασμό στο πάρκο του Συνδέσμου, στη Παλαιά Επισκοπή.
Για τα μικρά παιδιά  θα υπάρχει ...
πρόγραμμα με κλόουν και ξυλοπόδαρο.
Επίσης, το χορευτικό του Τ.Σ  θα δώσει παραδοσιακή ελληνική νότα στα κούλουμα. Στα παιδιά θα διανεμηθούν χαρταετοί.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα Σαρακοστιανά και άφθονο κρασί.

Τέλος, στο Δήμο Μεγαλόπολης, τα κούλουμα θα γιορταστούν στο Δυρράχι, στις 11.00 το πρωί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter