tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: H 1η μεγάλη Πανελλαδική διοργάνωση Αγωνιστικού ΜΠΡΙΤΖ στην Αρκαδία!

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

H 1η μεγάλη Πανελλαδική διοργάνωση Αγωνιστικού ΜΠΡΙΤΖ στην Αρκαδία!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Πρωτάθλημα ΜΠΡΙΤΖ “ARCADIA BRIDGE OPEN 2012”, που διεξήχθη το 3ήμερο 17-19 Φεβρουαρίου 2012 στο Κάψια. Πρόκειται για την ...
1η μεγάλη Πανελλαδική διοργάνωση Αγωνιστικού ΜΠΡΙΤΖ που έχει γίνει ποτέ στην Αρκαδία, την οποία ανέλαβε & υλοποίησε ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Τρίπολης (ΣΑΤ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (ΕΟΜ) και το Δήμο Τρίπολης. Στο τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 120 αθλητές του ΜΠΡΙΤΖ, κάθε ηλικίας, απ' όλη την Ελλάδα, κυρίως βέβαια από ομίλους της Αθήνας.
Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν στις ακόλουθες κατηγορίες: ΟΠΕΝ, 1-9 και Μαθητικό, και στην τελετή απονομών που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι, ανακηρύχθηκαν οι εξής νικητές:
Κατηγορία OPEN
1ος Γενικής:   ΡΟΥΣΣΟΣ Γ  - ΜΑΜΙΔΑΚΗ Λ
2ος Γενικής:   ΜΑΥΡΙΚΟΥ Ε  - ΜΕΛΙΑΣ Β
3ος Γενικής:   ΜΑΡΚΑΤΟΥ Τ - ΒΡΟΥΣΤΗΣ Β
1ος mixed:     ΒΕΝΕΤΑΚΗ Α - ΔΑΙΜΟΝΑΚΟΥ Χ

1ος ladies:     ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ Λ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Π
1ος (1-11):    ΚΑΡΑΛΗ Ε - ΤΣΟΥΚΑΛΑ Γ

1η ημερίδα:    ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Δ
2η ημερίδα:    ΜΕΣΘΕΝΕΑΣ Γ - ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ Κ
3η ημερίδα:    ΣΤΕΛΛΑΚΗ Ν - ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α
         
Κατηγορία 1-9
1ος Γενικής:   ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ Β - ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Ι
2ος Γενικής:   ΚΑΠΡΑΛΟΣ Σ - ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ Α
3ος Γενικής:   ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ Ν - ΓΕΡΜΑΝΟΣ Β
1ος (1-6):      ΛΑΛΟΣ Π - ΚΑΛΥΒΑ Γ

1η ημερίδα:    ΤΣΙΒΙΔΟΥ Α - ΣΤΑΘΑΤΟΣ Χ
2η ημερίδα:    ΜΑΧΑΙΡΙΑΝΑΚΗ Φ - ΡΑΖΗ Ν
3η ημερίδα:    ΠΑΧΝΗ Ν - ΑΣΤΡΑΣ Δ
                   ΝΤΟΤΣΙΑ Μ. - ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κ
         
Κατηγορία ΜΑΘΗΤΩΝ
1ος Γενικής:   ΚΑΝΑΚΗΣ Δ - ΚΟΚΟΣΙΕΛΗΣ Π
2ος Γενικής:   ΜΗΤΣΟΥ Α - ΣΠΑΗΣ Δ
3ος Γενικής:   ΦΑΣΣΟΥ Κ - ΚΟΥΡΕΤΑ Π

1η ημερίδα:    ΚΑΝΑΚΗΣ Δ - ΚΟΚΟΣΙΕΛΗΣ Π
2η ημερίδα:    ΜΗΤΣΟΥ Α - ΣΠΑΗΣ Δ
3η ημερίδα:    ΦΑΣΣΟΥ Κ - ΚΟΥΡΕΤΑ Π

Στο τουρνουά συμμετείχαν μεταξύ άλλων παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως ενδεικτικά  ο νεαρός Πολιτικός Μηχανικός Βασίλης Βρούστης (1ος νικητής Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2009), οι Grand Maitr Γιώργος Ρούσσος, Κώστας Καπαγιαννίδης, Κώστας Πανόπουλος, και άλλοι πολλοί. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή του κ. Σπύρου Καπράλου, προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος μάλιστα κατέκτησε και τη 2η θέση στην κατηγορία 1-9. Από τους νικητές δεν θα μπορούσε να λείπει ο κ. Νίκος Καλτεζιώτης, που μαζί με τον συμπαίκτη του Βασίλη Γερμανό κατέκτησαν την 3η θέση στην 1-9!!!. Θαυμασμό προκάλεσε και η κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία 1-9 από το νεαρό γιατρό Βασίλη Κουρμπέτη (από Μεγαλόπολη, με δελτίο αθλητή στον Κερκυραϊκό Όμιλο Μπριτζ).
Η μεγαλύτερη έκπληξη και επιτυχία ήταν οι μεγάλες διακρίσεις των Τριπολιτών νεοφώτιστων μαθητών του ΜΠΡΙΤΖ. Συγκεκριμένα προκάλεσε θετικότατες εντυπώσεις η κατάκτηση της 1ης & 3ης θέσης του μαθητικού από τα ζεύγη Παναγιώτη Κοκοσιέλη - Δημήτρη Κανάκη και Πάνης Κουρέτα - Κωνσταντίνας Φάσσου, ενώ και οι άλλοι αθλητές του ΣΑΤ είχαν μια πολύ καλή παρουσία. Στην διοργάνωση ο οικοδεσπότης όμιλος ΣΑΤ εκπροσωπήθηκε συνολικά από 12 νέους παίκτες στο μαθητικό και 3 παίκτες στην κατηγορία 1-9, που όλοι έζησαν πρωτόγνωρες & εντυπωσιακές εμπειρίες.
Στη διοργάνωση του ΣΑΤ παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας, και ο κ. Κώστας Μανδρώνης, εκ μέρους του Δήμου Τρίπολης ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο κ. Δημήτρης Παυλής και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ο κ. Δημήτρης Λουκάς. Την Ελληνική Ομοσπονδία ΜΠΡΙΤΖ εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ. Διογένης Χαρλαύτης, ο οποίος αφού ομολόγησε το θαυμασμό του για τη διοργάνωση, τις απροσδόκητα πολλές και ποιοτικές συμμετοχές, δεσμεύτηκε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον ΣΑΤ, στην προσπάθειά του για μεγαλύτερη ανάπτυξη του ΜΠΡΙΤΖ στην Τρίπολη & γενικότερα στην Κεντρική Πελοπόννησο.
Οι τοπικοί παράγοντες ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη Αρκαδική διοργάνωση ΜΠΡΙΤΖ, και εστίασαν στην ανάπτυξη που συνεπάγονται τέτοιες διοργανώσεις για τον τοπικό αθλητισμό και την τοπική κοινωνία, εξάροντας την θετικότατη & δυναμική συμβολή του Συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης σε αυτό.
Καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, όπως και στον απόηχο αυτής, εκφράστηκαν από όλους τους συμμετέχοντες τα θετικότερα και θερμότερα σχόλια για την ποιότητα και αρτιότητα της οργάνωσης, ακόμη και στις πιο λεπτές της λεπτομέρειες. Σε συνδυασμό με τα πολλά & κομψά έπαθλα, τις άριστες εγκαταστάσεις & το service του Αρχοντικού Καλτεζιώτη, αλλά και τις πλούσιες παροχές των χορηγών όλοι παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για μια από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων, παρά την μόλις πρόσφατη λειτουργία (12 μήνες) του τμήματος ΜΠΡΙΤΖ του ΣΑΤ.
Η τεχνική προετοιμασία και η αψεγάδιαστη ροή του τουρνουά στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στον πιστοποιημένο διαιτητή κ. Γιώργο Δοξαστάκη (OPEN & 1-9), και στην επίσης πιστοποιημένη διαιτητή & καθηγήτρια κα Αναστασία Μπαμπούλα (Μαθητικό), που δούλεψαν σκληρά για πολλές μέρες, προκειμένου να μην παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα, μιας και οι επίσημες διοργανώσεις Μπριτζ είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και έχουν πάρα πολλές απαιτήσεις σε ταχύτητα, τεχνογνωσία & λεπτομέρειες.
Στην επιτυχία του τουρνουά συνέβαλαν αναμφισβήτητα και οι χορηγοί. Συγκεκριμένα, πολλές ευχαριστίες οφείλονται στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη, και προσωπικά στον κ. Νίκο Καλτεζιώτη για την άψογη φιλοξενία της διοργάνωσης, και τα πλούσια Έπαθλα Αρκαδικής Φιλοξενίας προς τους νικητές των επιμέρους κατηγοριών (τουλάχιστον 60 δωρεάν διανυκτερεύσεις). Καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και στο πάρτυ του Σαββάτου προσφέρονταν εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα (μοσχοφίλερο, τυροκομικά & εδέσματα κρέατος) προσφορά του οινοποιείου “Τρουπής”, της Τυροκομικής Μονάδα του Νίκου Σινάνη (Πιάνα Αρκαδίας) και του Κέντρου Χοιρινού Κρέατος Τσικάκης-Γιαννόπουλος. Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε ως δώρο και μία φιάλη μοσχοφίλερου, προσφορά του οινοποιείου “Τρουπής”. Επιστέγασμα της Αρκαδικής Φιλοξενίας ήταν η ξενάγηση των συμμετεχόντων στα Σπήλαια Κάψια, στην Αρχαία Μαντινεία και σε μουσεία της περιοχής, σε μια προσπάθεια γνωριμίας των εκλεκτών επισκεπτών μας με τις ομορφιές και την ιστορικότητα της Τρίπολης και της Αρκαδικής γης.
Το Σάββατο βράδυ οι συμμετέχοντες έκαναν μια μικρή πνευματική ανάπαυλα, με το κέφι στο κατακόρυφο, συμμετέχοντας στο μασκέ πάρτυ με DJ  τον μοναδικό Γιώργο Δοξαστάκη.
Κλείνοντας την τελετή απονομών, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤ, ευχαρίστησε με τιμητικές πλακέτες τους άμεσους συντελεστές της διοργάνωσης, που με ανιδιοτέλεια και πάθος συνέβαλλαν στην επιτυχίας της:
τον οραματιστή κ. Νίκο Καλτεζιώτη, για την μοναδική συμβολή του στην ίδρυση, αλλά και τη σταθερή στήριξή του στη λειτουργία του τμήματος ΜΠΡΙΤΖ του ΣΑΤ,
την αξιαγάπητη Τίνα Γεωργοπούλου (κόρη αείμνηστου Γυμνασιάρχη Δημ. Γεωργόπουλου) και τον αγαπητό σύζυγό της κ. Αλέξη Γαβριήλογλου, που μόχθησαν το τελευταίο τετράμηνο προκειμένου να σχεδιαστεί με τον καλύτερο τρόπο και να υλοποιηθεί με τη μέγιστη επιτυχία η διοργάνωση και να διαδοθεί, στην αγαπημένη τους Τριπολιτσά και την Αρκαδία, το πνευματικό άθλημα του αγωνιστικού ΜΠΡΙΤΖ.
τον πολυτάλαντο Πολιτικό Μηχανικό & ισόβιο Maitr κ. Γιώργο Δοξαστάκη, που άριστα & απολύτως αποτελεσματικά έφερε σε πέρας τον τεχνικό σχεδιασμό & προετοιμασία, αλλά και τη διαιτησία των αγώνων.
την ξεχωριστά ευγενή καθηγήτρια του ΜΠΡΙΤΖ κα Αναστασία Μπαμπούλα για την άψογη διαιτησία του μαθητικού τουρνουά, για την άριστη διδασκαλία της στο σεμινάριο αρχαρίων του ΣΑΤ, αλλά και για τη διαρκή στήριξή της στη λειτουργία του τμήματος ΜΠΡΙΤΖ,
στον ακάματο συντονιστή κ. Δημήτρη Κωστόγιαννη (Μαθηματικός), που με αφιλοκερδή & επίμονο τρόπο, επιμελείται των τακτικών εβδομαδιαίων προπονήσεων ΜΠΡΙΤΖ και στηρίζει τη λειτουργία του ΣΑΤ.
Όλοι, οργανωτές & συμμετέχοντες, ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, η οποία φαίνεται πως δεν θα αργήσει, μιας και χάριν στο ΣΑΤ η Τρίπολη αναδείχθηκε και καθιερώθηκε πλέον ως ένας προσιτός ποιοτικός προορισμός για τους λάτρεις του Μπριτζ από όλη την Ελλάδα.
Πάνω απ' όλα όμως, η μεγάλη αυτή επιτυχημένη διοργάνωση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του Αγωνιστικού ΜΠΡΙΤΖ στην Τρίπολη, και προεξοφλεί πολλά και σημαντικά αγωνιστικά αποτελέσματα για το νεοσύστατο τμήμα του Συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης, που σημειώνει ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική πορεία, με ολοένα αυξανόμενο πλήθος Τριπολιτών κάθε ηλικίας να πλαισιώνουν τις ομάδες εκμάθησης αρχαρίων, αλλά και την αγωνιστική ομάδα.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter