tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Μεγάλα έργα από τη ΔΕΥΑΤ μέσα στο 2012!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μεγάλα έργα από τη ΔΕΥΑΤ μέσα στο 2012!


Σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΤ για το 2012 το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, τα σημαντικότερα έργα και μελέτες για το 2012, είναι τα εξής:


ΥΔΡΕΥΣΗ:
-Συνεχιζόμενο έργο ύδρευσης από το 2011 η «Επέκταση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Τρίπολης» με συμβατικό ποσό το 580.945,49€ και υπόλοιπο ανεκτέλεστο εργασιών 367.489,62€. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των απαραίτητων αγωγών ύδρευσης σε τρία τμήματα : σε περιοχές του κέντρου της πόλης της Τρίπολης, στην επέκταση σχεδίου περιοχής Φιλικών και στην επέκταση σχεδίου περιοχής Τεγέας – Σπάρτης.
Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 60% του συμβατικού αντικειμένου. Οι εργασίες στο Τ.Δ. Περπαταρίου έχουν ολοκληρωθεί και το δίκτυο ύδρευσης αμιάντου που υπήρχε έχει αντικατασταθεί πλήρως από σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς διατομής Φ75 ή Φ90 ανάλογα με τις ανάγκες των τμημάτων που αντικαταστάθηκαν. Επιπλέον, το τμήμα στην επέκταση της οδού Σπάρτης έχει ολοκληρωθεί.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ:
Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης, της βελτίωσης της ποιότητας πόσιμου νερού και της ελαχιστοποίησης των απωλειών νερού από το δίκτυο, προγραμματίζονται τα εξής νέα έργα για το Δήμο Τρίπολης:
-«Τηλεέλεγχος- τηλεχειρισμός δικτύου ύδρευσης» προϋπολογισμού 2.000.000,00€
-«Επεξεργασία πόσιμου νερού με μεμβράνες» προϋπολογισμού 1.100.000,00€, με στόχο τη μείωση των αναγκών χλωρίωσης και την απαλλαγή από αιωρούμενα σωματίδια στο νερό που διανέμεται.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ:
Με νέα και συνεχιζόμενα έργα αποχέτευσης, η ΔΕΥΑΤ αντιμετωπίζει τα προβλήματα του παλαιού δικτύου αποχέτευσης και εντάσσει νέα συστήματα επεξεργασίας ιλύος της Μ.Κ.Α και παραγωγής βιαερίου.
-Συνεχιζόμενο έργο αποχέτευσης, από το 2011
«Έργα αποστράγγισης – αποχέτευσης Περιφερειακής οδού Τρίπολης»
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των απαραίτητων αγωγών όμβριων, που θα συλλέγουν την απορροή της περιοχής από κόμβο Καλαμών μέχρι κόμβο Σπάρτης και θα οδηγούν αυτή εκτός της περιφερειακής οδού στον πλησιέστερο φυσικό αποδέκτη εκτός οικιστικής περιοχής. Συμβατικό αντικείμενο 601.023,20€. Υπόλοιπο ανεκτέλεστο εργασιών 510.292,96€. Χρηματοδότη από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑ» .

ΝΕΑ ΕΡΓΑ:
-«Αποχέτευσης ακαθάρτων περιοχών Φιλικών και Τεγέας-Σπάρτης του δήμου Τρίπολης»
Με το έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης και η αντικατάσταση παλαιών στις επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης στις περιοχές Φιλικών και Τεγέας-Σπάρτης του Δήμου Τρίπολης. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο προϋπολογισμός είναι 4.000.000€.

-«Ξήρανση αφυδατωμένης λάσπης Βιολογικού καθαρισμού»
Το έργο αφορά στην ξήρανση της αφυδατωμένης λάσπης, που παράγεται κατά τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ώστε να μειωθεί η υγρασία της από 78% σε 10%προκειμένου να είναι ευκολότερη η διαχείρισή της. Η μέθοδος ξήρανσης θα είναι ηλιακή με κατασκευή θερμοκηπίων που θα διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό.

ΜΕΛΕΤΕΣ:
- « Μελέτη αντικατάστασης υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού Πιάνας »
Αντικείμενο, είναι η υδραυλική μελέτη για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τις πηγές Πιάνας. Η παραπάνω γεωλογική, τοπογραφική, γεωτεχνική, στατική και ηλεκτρολογική μελέτη και η Σύνταξη τευχών Δημοπράτησης είναι απαραίτητη για την αντικατάσταση του παλαιού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πιάνας.
Στόχος είναι εξασφάλιση της ορθολογικότερης λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης, καθώς επίσης και η αντιμετώπιση και βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης της υδροδότησης της πόλης. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το Π.Δ.Ε.. Συμβατικό αντικείμενο 219.982,00€.
- «Μελέτη ακαθάρτων για το διαχωρισμό των δικτύων αποχέτευσης σε τμήμα της Τρίπολης » προϋπολογισμού 30.000,00€.
Με την παρούσα μελέτη, προβλέπεται ο διαχωρισμός των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων σε τμήματα της Τρίπολης όπου δημιουργούνται πλημμυρικά προβλήματα με το παντορροϊκό δίκτυο.
-« Μελέτη επεξεργασίας ιλύος της Μ.Κ.Α και παραγωγή βιαερίου.
Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η μελέτη για την παραγωγή βιαερίου από την επεξεργασίας ιλύος της Μ.Κ.Α της Τρίπολης, προϋπολογισμού 30.000,00€.

Προγραμματική σύμβαση ΔΕΥΑΤ με το Δήμο Τρίπολης

Η ΔΕΥΑΤ έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Τρίπολης, προϋπολογισμού 500.000,00€, με αντικείμενο τις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, συντήρησης των δεξαμενών και των γεωτρήσεων, εγκατάστασης χλωριωτών και της τροφοδοσίας με χλώριο, συντήρησης και επέκτασης δικτύων ύδρευσης, καθαρισμού φρεατίων αποχέτευσης, καταμέτρησης υδρομετρητών, ενίσχυσης υδροδότησης των εν λόγω Δήμων με βυτία ή με άλλο τρόπο μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης και απόλυτης ανάγκης και αποκατάστασης των σκαμμάτων οδοποιίας, ελέγχου και διανομής νερού. Όλα αυτά θα αφορούν στους Καποδιστριακούς Δήμους (Βαλτετσίου, Μαντινείας, Κορυθίου, Τεγέας, Σκιρίτιδας, Φαλάνθου, Λεβιδίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter