tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νέα κατολίσθηση σε τμήμα του δρόμου προς Καλαμάτα!

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Νέα κατολίσθηση σε τμήμα του δρόμου προς Καλαμάτα!

Οι βροχοπτώσεις του τελευταίου μήνα και τα υπόγεια νερά της περιοχής είναι οι αιτίες που προκαλούν τις τελευταίες τρεις ημέρες μια μικρή κατολίσθηση του εθνικού δρόμου «Τρίπολης – Καλαμάτας», στην θέση «Δερβένι», λίγα χιλιόμετρα πριν τα όρια του νομού Μεσσηνίας.
Η κατολίσθηση ...
παρακολουθείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι το σημείο, αποτελεί την βασική οδική πρόσβαση προς την Καλαμάτα κι όλη την Μεσσηνία.
Ο αντιπεριφερειάρχης  Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, υποστηρίζει ότι στο σημείο αυτό παρατηρείται από χρόνια κατολίσθηση και στο σημείο είχαν πραγματοποιηθεί μικρής έκτασης παρεμβάσεις.
Για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος, απαιτείται η κατασκευή έργου υλοποιώντας μελέτη που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Υποδομών, το κόστος του οποίου φτάνει περίπου τα 2 εκατομμύρια ευρώ.  
Ο κ. Γιαννακούρας σημείωσε τέλος ότι με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και ύστερα από έγγραφο της περιφέρειας Πελοποννήσου, το υπουργείο ζήτησε από την κοινοπραξία που κατασκευάζει το νέο αυτοκινητόδρομο, να αναλάβει την εκτέλεση του έργου και η κοινοπραξία επιφυλάχτηκε να απαντήσει ως την προσεχή Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter