tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά"

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

"Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά"

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις διαβεβαιώνει η υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Έφη Χριστοφιλοπούλου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι πανελλαδικές είναι "στον αέρα", καθώς ...
έχει κηρυχτεί άγονος ο διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού για τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων, που προκήρυξε το υπουργείου Παιδείας.
«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Κανένας κίτρινος Τύπος, που με έωλα επιχειρήματα επενδύει στη τρομοκράτηση των μαθητών και των γονιών, δεν θα αποτρέψει το υπουργείο να κάνει σωστά τη δουλειά του».
Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής η Έφη Χριστοφιλοπούλου, στο πλαίσιο απάντησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη, σχετικά με τα εξεταστικά κέντρα για μαθητές ΑΜΕΑ που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα σε Κρήτη και Αχαΐα, σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η επανεξέταση και των υπολοίπων και πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις για μεμονωμένα μαθήματα -που δεν ξεπερνούν τις 20, όπως είπε- θα γίνει με κάθε τρόπο η μεταφορά των μαθητών, έστω και αν αφορά ένα μόνο μαθητή.
Αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που αφορούν τις πανελλήνιες εξετάσεις, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε: «Ο Τύπος των άκρων που επενδύει στη τρομολαγνεία και τον λαϊκισμό δεν διστάζει να δημιουργήσει φόβο σε εφηβικές ψυχές. Υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια από το υπουργείο, ώστε ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ο διαγωνισμός να γίνουν όπως πρέπει οι πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι ντροπή, είναι επαίσχυντο να επενδύουμε στο φόβο του κόσμου».
«Δεν είναι ο Τύπος τρομοκράτης. Αν ήσασταν παραλήπτης των κυβερνητικών δηλώσεων για την εφαρμογή της πολιτικής της θα είχατε το αίσθημα ότι πάτε στη γκιλοτίνα», σχολίασε από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.
Παράλληλα, η κ. Κανέλη χαρακτήρισε θετική τη, προσπάθεια, όπως διαβεβαίωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, να λειτουργήσουν τα κέντρα εξετάσεων, «ακόμα και σε κάθε μικρό τόπο, εφόσον υπάρχει το αδιάβλητο για μαθητή και καθηγητή».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter