tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Ο Λαός της Γορτυνίας έχει ξυπνήσει»

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Ο Λαός της Γορτυνίας έχει ξυπνήσει»

Μετά την αποκάλυψη για το βίντεο που δείχνει τα χάλια του Δημοτικού ξενοδοχείου στα Λαγκάδια (δείτε ΕΔΩ), η δημοτική κίνηση «Η δική μας αγαπημένη Γορτυνία» και ο επικεφαλής της Μιλτιάδης Λύτρας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν από το Δήμο Γορτυνίας, τους περιφερειακούς και κυβερνητικούς παράγοντας να πάρουν θέση για τα κουφάρια των δημοτικών ξενοδοχείων στα Λακγάδια και στη Βυτίνα.
Ζητούν επίσης ...
να πάρουν θέση για την πλήρη εγκατάλειψη των Πνευματικών Κέντρων (Τροπαίων, Λαγκαδίων, κλπ) και την τραγική κατάσταση του Σανατόριου της Μάννας, στο Βαλτετσινίκιο.
«Ντροπή και αίσχος- ο Γορτυνιακός λαός απαιτεί άμεση αξιοποίηση τους για την υποστήριξη αναπτυξιακών δομών» αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει:
«Με αφορμή την πλήρη ανυπαρξία και το ελάχιστο έργο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γορτυνίας αλλά και των κυβερνητικών παραγόντων για την αξιοποίηση:
1.       Του Motel Λαγκάδια που ερημώνει και απαξιώνεται στην είσοδο των Λαγκαδίων, και που καθημερινά από στολίδι μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο και εστία μόλυνσης
2.       Του Ξενία Βυτίνα, που έχει καταστεί ένα κουφάρι, ένα πραγματικό ερείπιο, με την περιουσία του να έχει καταληστευτεί ήδη
3.       Του Πνευματικού Κέντρου Λαγκαδίων, που είναι πιο βρώμικο και από χαβούζα πια
4.       Του Πνευματικού Κέντρου Τροπαίων που αραχνιάζει χωρίς εδώ και χρόνια ούτε μια πολιτιστική δράση να φιλοξενείται
5.       Του Σανατορίου της Μάννας στο Δρόμο προς το Βαλτεσινίκο,
Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους υπεύθυνους. Καλούμε το Γορτυνιακό λαό σα μια γροθιά ενωμένο και μαχητικό να απαιτήσει άμεσα την αξιοποίησή τους.
Καλούμε όλους τους Πατριώτες:
1.       Την Κυριακή 11 Μαρτίου 12 το Μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία των Λαγκαδίων για ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ σε σχέση με ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης
2.       Την Κυριακή 11 Μαρτίου, 3μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Βυτίνας, για ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, σε σχέση με ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης.
3.       Το Σάββατο 24 Μαρτίου, 12 το Μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κοντοβάζαινας
4.       Το Σάββατο 24 Μαρτίου, 3 το Μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Τροπαίων
5.       Την Κυριακή 1η  Απριλίου, 12 το Μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Βαλτεσινίκου.
6.       Το Σάββατο 7 Απριλίου, 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία του Παλούμπα.

Για να αντιληφτούν όλοι, όσοι έχουν αξιώματα, πως ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ.
Χορτάσαμε από υποσχέσεις και ευχολόγια. Εδώ και Τώρα θέλουμε  πλήρη αξιοποίηση της Περιουσίας του Δήμου, έτσι ώστε η Ανάπτυξη από ευχολόγιο να γίνει πράξη.
Ζητάμε:
1.       Άμεση ένταξη του Μοτέλ Λαγκάδια, του Ξενία Βυτίνα και του Σανατορίου της Μάνας στο ΕΣΠΑ, για την δημιουργία υπερσύγχρονου δικτύου συνεδριακών κέντρων και πολυχώρων φιλοξενίας ομογενών, νέων και πατριωτών από όλο τον κόσμο. Η Γορτυνία ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ!!
2.       Την άμεση έναρξη προγραμμάτων πολιτιστικών στα Πνευματικά Κέντρα των πρωτευουσών των πρώην Δήμων. 268 Μαθητές μείνανε σε όλα τα σχολεία της Γορτυνίας. Να τους υποστηρίξουμε ποικιλοτρόπως. Και να δώσουμε στους λίγους Γορτύνιους που μένουν στα χωριά διέξοδο.
3.       Άμεση τοποθέτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων του παρόντος δημοτικού συμβουλίου για την αξιοποίηση των υποδομών της Γορτυνίας που απαξιώνονται. Άραγε κύριε Δήμαρχε τι περιμένετε; Θέλει ιδιαίτερη ικανότητα να καθαρίσετε τους χώρους  αυτούς  κατ’ ελάχιστο; Τόσους συμβούλους έχετε. Καταθέστε μια πρόταση για την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ. Δεν ντρέπεστε αντικρίζοντας το θέαμα στα δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και απεικονίζουν τα ερειπωμένα δημοτικά ξενοδοχεία
4.       Άμεση ένταξη των υποδομών αυτών στην περιουσία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας, ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τις μελλοντικές της δράσεις. Εύχομαι δε η ηγεσία της κοινωφελούς επιχείρησης να ξεφύγει από τη διαχειριστική λογική 2-3 προγραμμάτων που χρηματοδοτεί το κράτος και να αναλάβει πρωτοβουλίες καινοτόμες.

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ, καλώ όλο τον γορτυνιακό λαό σε συστράτευση και δημόσια διαβούλευση. Όχι άλλο στον εμπαιγμό της Γορτυνίας. Όχι άλλο σε διοικήσεις που δυστυχώς αποδεικνύονται λίγες για τη διεκδίκηση των αυτονόητων. Θα ζητήσω από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό.
Καλή αντάμωση πατριώτες στις Λαϊκές μας συνελεύσεις. Ο Δήμαρχος μας αν και ο καλλικράτης το προβλέπει, δυστυχώς δεν έκανε ούτε μια λαϊκή συνέλευση στα χωριά επί 15 μήνες. Άραγε γιατί;
Παρακαλώ όλα τα μέσα ενημέρωσης όπως κοινοποιήσουν το δελτίο τύπου μας και τους ευχαριστώ γι΄αυτό.

Με εκτίμηση
Δρ. Μιλτιάδης Λύτρας

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 2012 ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ 12500-20.00 ΕΥΡΩ. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΟΜΟΔΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ;;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2. Μπορείτε σας παρακαλώ να μας πείτε ποιο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΟ 40-60.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 15 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ WORD PRESS ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ.

3 σχόλια:

argyrios ashmakopoylos είπε...

dΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΗ ΚΑΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΙ ΑΡΧΗ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΩ ΛΟΓΟ. ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΡΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ ΑΥΤΟ ΝΤΡΟΠΗΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

E βέβαια όταν 180.000 το χρόνο πάνε για ειδικούς συμβούλους που λεφτ'α για τα υπόλοιπα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣΑ ΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ

blogger hit counter