tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ικανοποίηση στους συμβασιούχους πυροσβέστες της Αρκαδίας για το επίδομα των 176 €

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ικανοποίηση στους συμβασιούχους πυροσβέστες της Αρκαδίας για το επίδομα των 176 €

Το Σωματείο Συμβασιούχων εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και Αρκαδίας ανακοίνωσε ότι: «Δημοσιεύτηκε η υπ’ αρ. 588/2011 απόφαση του Αρείου Πάγου/ Τμήμα β2 σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ. Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τους συμβασιούχους πυροσβέστες δεδομένου ότι ...
οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν καταθέσει αγωγές με τις οποίες διεκδικούν αναδρομικά το επίδομα των 176 ευρώ από το έτος 2002 έως και σήμερα.
Η απόφαση δέχεται ότι « ο αποκλεισμός από την ειδική αυτή παροχή των συμβασιούχων πυροσβεστών για μόνο το λόγο ότι αντίκειται στα άρθρα 4παρ 1 & 22 παρ1 του Συντάγματος που επιβάλλουν και προστατεύουν την ισότητα μεταξύ των εργαζομένων, διότι αποδεικνύει ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ίδιους εργασιακούς χώρους και υπο τις αυτές  συνθήκες  με το συνδεόμενο με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου προσωπικό, δηλαδή με εργαζόμενους που ανήκουν στην κατηγορία αυτή και παρέχουν με τα αυτά προσόντα την ίδια και υπο τις αυτές συνθήκες εργασίας, με μοναδική διαφοροποίηση μεταξύ τους το χρόνο διάρκειας της σύμβασης. Εξάλλου, καταλήγει η απόφαση, δεν αποδεικνύεται ότι η διαφοοποίηση ως προς τη χορήγηση της εν λόγω ειδικής παροχής επιβάλλεται από λόγους κοινωνικού ή δημόσιου συμφέροντος».
Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν δεκτές από τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δικαστήρια οι αγωγές 5500 συμβασιούχων πυροσβεστών υποχρεώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο στην καταβολή σημαντικών ποσών.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας Σοφός Γεώργιος δήλωσε ότι: Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται για μια ακόμη φορά ο αγώνας των συμβασιούχων πυροσβεστών, αφού γίνεται δεκτό ότι οι αποδοχές μας δεν πρέπει να διαφέρουν από αυτές του μόνιμου προσωπικού εφ’ όσον οι υπηρεσίες που προσφέρουμε δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτές των μονίμων συναδέλφων μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΦΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ»
blogger hit counter