tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Πάνω από 500 συμμετοχές για το τουρνουά «3 on 3» που ξεκινά αύριο στην Τρίπολη!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πάνω από 500 συμμετοχές για το τουρνουά «3 on 3» που ξεκινά αύριο στην Τρίπολη!


Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές παιδιών για το τουρνουά μπάσκετ «3 με 3» που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου στην Τρίπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 500 και ίσως φτάσουν τις 550. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αριθμό που αποδεικνύει πρώτον την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε στο Δήμο Τρίπολης (κυρίως ελέω του Σταύρου Κουκάκη, που εκτός από δημοτικός σύμβουλος, είναι και ένας άνθρωπος που προέρχεται από το χώρο του μπάσκετ), αλλά επίσης αποδεικνύεται η μεγάλη αγάπη που έχουν τα παιδιά για το συγκεκριμένο άθλημα.
Ήδη, γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες στην Πλατεία Άρεως και ...
αύριο θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το τουρνουά. Το Σάββατο, οι αγώνες θα γίνουν από τις 9.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι και την Κυριακή από τις 09.00 ως τις 12.00.
Αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 1993 έως το 2001, θα παίξουν και το κυριότερο θα ευχαριστηθούν αυτή τη γιορτή του μπάσκετ.
Το τουρνουά αυτό μπήκε αισίως στον 16ο του χρόνο και πάντα αρωγός της προσπάθειας που έκανε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μετά από επτά χρόνια και επτά διοργανώσεις «3 με 3», η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ επιστρέφει φέτος στην Πλατεία Άρεως, εκεί δηλαδή που στις προηγούμενες διοργανώσεις συμμετείχαν 4.126 παιδιά γεμίζοντας με τις φωνές και το παιχνίδι τους. Φέτος προσδοκάται από το «3 με 3» να ξαναδώσει χρώμα και ζωή σε μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας.
Το τουρνουά «3 με 3» γίνεται για 8η φορά στην Τρίπολη και ουσιαστικά πρόκειται για το κλασσικό, παραδοσιακό μονό του μπάσκετ.
Πολύτιμοι αρωγοί της προσπάθειας αυτής είναι πάντα οι δύο χορηγοί που κάνουν πράξη τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Η CHAMPION και η MOLTEN επιβραβεύουν τα παιδιά τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο και για τις νίκες τους στους διαγωνισμούς που γίνονται.
Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και στους νικητές-τριες των κατηγοριών, αρκετά δώρα από τους διοργανωτές.
Οι νικητές των διαγωνισμών τρίποντων και ελευθέρων βολών θα κερδίσουν πλούσια δώρα, ενώ στους παίκτες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους τελικούς αγώνες κάθε ομίλου του τουρνουά (δηλαδή δύο ομάδες από κάθε όμιλο) η Ομοσπονδία θα δώσει δώρο από ένα μπλουζάκι «3 με 3». Τέλος, στους παίκτες της νικήτριας ομάδας κάθε ομίλου θα απονεμηθούν μετάλλια.
blogger hit counter