tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Καλά νέα για την ανακύκλωση ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Καλά νέα για την ανακύκλωση ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης


Στην εκπομπή «Διαδρομές στην Αρκαδία» που επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ελένη Τράκα, κάθε Δευτέρα στη μία το μεσημέρι, στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης (www.drt915.gr), φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης μίλησε για μία σειρά από θέματα, όπως ...
τη συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στο νεοσύστατο Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, στο οποίο ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος. Έκανε γνωστό ότι έγινε συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, με τον οποίο οι λιγνιτικοί Δήμοι (όλης της Ελλάδας) συζήτησαν την ανάγκη να «απελευθερωθούν» κονδύλια από το λιγνιτόσημο και του ζήτησαν το ΕΑΠ να το διαχειρίζονται πλέον από μόνοι τους οι ΟΤΑ (Δήμοι).
Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης είπε ότι πρέπει να μείνει σε «χέρια δημόσια» και είπε ότι το δημοτικό Συμβούλιο θα είναι συμπαραστάτης στα αιτήματα των εργαζομένων.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, θα είναι γεγονός η πλήρης ανακύκλωση για το Δήμο Μεγαλόπολης, η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα διαθέσει στην περιοχή 160 κάδους ανακύκλωσης, όπου θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά (γυαλί, χαρτί, πλαστικό κλπ), τα οποία και θα μεταφέρονται στο μοναδικό αδειοδοτημένο Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης υλικών, που λειτουργεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης.
blogger hit counter