tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Ανοίγει» τα χαρτιά του για τον Ανάβαλο ο Σκαντζός!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Ανοίγει» τα χαρτιά του για τον Ανάβαλο ο Σκαντζός!

Μετά την υπογραφή της σύμβασης για έργα περίπου 8.000.000 €, από τις πηγές του Αναβάλου, για την Αργολίδα, προέκυψε ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της διεκδίκησης από την πλευρά της Κυνουρίας, χρήσης ποσότητας νερού από τις συγκεκριμένες πηγές.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, ειδικά για τη Βόρεια Κυνουρία, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα λειψυδρίας, στην περιοχή.
Από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Βόρειας Κυνουρίας, είχε δημιουργηθεί μία επιτροπή η οποία θα πίεζε Κυβερνητικά στελέχη της τότε «γαλάζιας» Κυβέρνησης, για να βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, από το Άστρος υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι αν δεν έπαιρνε η Κυνουρία, όσα δικαιούται, τότε θα έβγαιναν στους δρόμους και θα ξεκινούσαν κινητοποιήσεις.
Φαινομενικά, από τότε μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Τελευταίες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας σε κάποιες κινήσεις, για τη δρομολόγηση της επίλυσης αυτού του σοβαρού θέματος.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, το πρωί της Παρασκευής (1.7.2011), σε συνέντευξη την οποία θα παραχωρήσει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί. Μία συνέντευξη η οποία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον …

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΟ
Για την χρήση του νερού της πηγής και την εκτέλεση έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων, έχει εκδοθεί η υπ' αριθ. 131.460/2433/15-7-1980 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας (Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων), με την οποία παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης νερού και στην πρώην Κοινότητα Ξηροπηγάδου που σήμερα είναι Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Ενώ, με την υπ αριθ. 1616/15-7-1982 κοινή απόφαση των Νομαρχών Αργολίδας και Αρκαδίας έχει γίνει κατανομή της ποσότητας νερού που παραχωρήθηκε με την απόφαση. 131.460/2433/15-7-1980 του Υπουργού Γεωργίας, ενώ με την υπ αριθ. 605/21-7-1998 ενιαία άδεια χρήσης νερού του Νομάρχη Αρκαδίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιπλέον ποσοτήτων νερού στην πρώην Κοινότητα Ξηροπηγάδου για συγκεκριμένους αρδευτικούς σκοπούς.
blogger hit counter