tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Επιστροφή στην εποχή του πρασινοφρουρισμού" καταγγέλλει ο Λυκουρέντζος!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Επιστροφή στην εποχή του πρασινοφρουρισμού" καταγγέλλει ο Λυκουρέντζος!

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη , σχετικά με την βλαπτική υπηρεσιακή μεταχείριση εργαζομένων της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλοπόλεως.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Επιστροφή στο παρελθόν του πλέον σκληρού κομματισμού, στην εποχή του πρασινοφρουρισμού, επιχειρούν οι διοικούντες τη ΔΕΗ με τις άδικες και μεροληπτικές μεθοδεύσεις τους σε βάρος των εργαζομένων στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλοπόλεως. Η γνωστοποίηση των αξιολογήσεων με τη δημοσίευση της βαθμολογίας από τη Διεύθυνση του Λ.Κ.Μ. αποκαλύπτει το σκληρό κομματικό τρόπο λειτουργίας της.
Οι επί σειρά ετών εργαζόμενοι, με άριστες επιδόσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους, οι οποίοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ αλλά και του δημοτικού συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για το δήμο Μεγαλόπολης, αντιμετωπίστηκαν ως «εχθροί» της επιχείρησης. Η Διεύθυνση του Λ.Κ.Μ. αντί να επαινεί και να κινητροδοτεί τους εργαζόμενους στην περίοδο της πρωτόγνωρης κρίσης την οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας, ώστε να μεγιστοποιήσουν την προσφορά τους, αδικεί, μεροληπτεί, προσβάλει και καθιστά επισφαλή τη θέση των εργαζομένων στη ΔΕΗ λόγω και των διαφαινόμενων εξελίξεων στην επιχείρηση.
Η πολιτική στήριξη των αποφάσεων αυτών εκθέτει την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ. Θέτει εύλογα το ερώτημα: «Τι επιδιώκει η κυβέρνηση μέσω των διοικητικών της οργάνων;»
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται
Η αξιότιμος κ. Υπουργός:
Είναι στις προθέσεις σας να ζητήσετε την επαναξιολόγηση των εργαζομένων με αξιόπιστες διαδικασίες και υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας;»
blogger hit counter