tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τουριστικά πακέτα με προορισμό την Πελοπόννησο ετοιμάζουν οι Ρώσοι!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τουριστικά πακέτα με προορισμό την Πελοπόννησο ετοιμάζουν οι Ρώσοι!


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε επιχειρηματική συνάντηση την Τρίτη 31 Μαϊου 2011 στις 11 το πρωϊ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων – tour operators από την Ρωσία.
Κατά τη συνάντηση ...
ο Υπεύθυνος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Α. Μαλλιάρας, αφού καλωσόρισε τους ρώσους tour operators και ευχαρίστησε το Ταξιδιωτικό Γραφείο ΜΕGISTO  της κ. Ε. Μάζινα για την συνδρομή της στην πρωτοβουλία αυτή, επεσήμανε ότι «οι πολιτιστικοί, θρησκευτικοί και ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας και Ρωσίας είναι μακρόχρονοι και ισχυροί. Υπήρξαμε πάντα λαοί αλληλέγγυοι , με κοινή κουλτούρα και αυτό διαπιστώνεται από τη μέχρι σήμερα κοινή πορεία και συνεργασία των δύο λαών. Ο Ρωσικός λαός τρέφει ιδιαίτερα θερμά αισθήματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες και αντιστρόφως».
Ο κ. Μαλλιάρας πρόσθεσε: «Οι Ρώσοι τουρίστες είναι άριστοι πελάτες για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις,  οι δε ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει με τη σειρά τους να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με άλλους προορισμούς της Ευρώπης.
Η Πελοπόννησος σήμερα δέχεται μόνο το 6,4% των τουριστών επί του συνόλου της Χώρας ποσοστό ελάχιστο, το οποίο δεν αντιστοιχεί ούτε στην έκταση ούτε στους Τουριστικούς πόρους της Περιφέρειας. Ένα ισχυρό χαρακτηριστικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ο συνδυασμός της θάλασσας με το βουνό. Πρόκειται για μία μαγευτική περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από το ότι σε μικρή απόσταση από μαγευτικές παραλίες βρίσκεται μια σειρά από σπάνιας ομορφιάς ορεινά ιστορικά χωριά και τοπία.
Στην Πελοπόννησο μπορούν να συναντηθούν αρμονικά όλες οι μορφές του τουρισμού. Ο τόπος  αυτός έχει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να κάνει πράξη μια τουριστική ανάπτυξη που θα προωθεί τόσο τα παραδοσιακά όσο και τα νέα τουριστικά προϊόντα. Στην Πελοπόννησο η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να γίνει ήπια, με τουριστικές μονάδες μικρές προσαρμοσμένες στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, με αρχιτεκτονικά στοιχεία προσαρμοσμένα στην αρχιτεκτονική του κάθε τόπου και δεμένα με την παράδοση. Το νέο κύμα τουριστικής ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να περάσει πρωτίστως από την Πελοπόννησο. Η Πελοπόννησος μπορεί και πρέπει να κάνει την Ελλάδα των τεσσάρων Εποχών.»
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ρωσικών τουριστικών γραφείων ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις ομορφιές του τόπου και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους πελάτες τους τουριστικά πακέτα για την περιοχή μας.
blogger hit counter