tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Θα τοποθετηθούν κάγκελα στον «πεζόδρομο Δεληγιάννη»;

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Θα τοποθετηθούν κάγκελα στον «πεζόδρομο Δεληγιάννη»;


Η άναρχη κατάσταση που επικρατεί στον πεζόδρομο της οδού Δεληγιάννη και το γεγονός ότι, όταν δεν κάνει ελέγχους η Δημοτική Αστυνομία (δηλαδή τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα), έχουν ως αποτέλεσμα να γεμίζει το σύνολο σχεδόν του πεζοδρόμου, με τραπεζοκαθίσματα, αναγκάζει τη Δημοτική Αρχή να λάβει μέτρα.
«Κάποτε σε αυτή την πόλη, πρέπει να μπει τάξη» είπε ο ...
υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Γιώργος Καρλής, ο οποίος πρότεινε να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα στην πρόσοψη κάθε καταστήματος, για να διατηρηθεί ο διάδρομος των τριών μέτρων που πρέπει να υπάρχει κενός στο μέσον του πεζοδρόμου, όχι μόνο για τη διέλευση των πεζών, αλλά και για την περίπτωση να χρειαστεί να ανέβει στον πεζόδρομο ένα ασθενοφόρο ή ένα όχημα της Πυροσβεστικής.
Το μέτρο αυτό αμφισβητήθηκε από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους ότι θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, λέγοντας ότι όταν σταματά η βάρδια της Δημοτικής Αστυνομίας, πάλι τα ίδια προβλήματα θα δημιουργούνται..
Η τελική απόφαση ήταν ότι θα δίνεται η δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει την οριοθέτηση χώρων σε πεζοδρόμους, με κιγκλιδώματα, όπου αυτό είναι δυνατόν.
«Παρών» ψήφισαν οι Τασιγιαννάκης (από την παράταξη του Δημάρχου, Δελφάκης, Γιόκαρης, Κοσκολός, Κακλαμάνος, Καλαμούτσος, Τζιούμης, Γεωργακόπουλος, Πεπόνης, Αναγνωστόπουλος και Αλεξάκης).
blogger hit counter