tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ποιες περιοχές, σε Αρκαδία και Μεσσηνία, θέλουν τις νέες φυλακές!

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ποιες περιοχές, σε Αρκαδία και Μεσσηνία, θέλουν τις νέες φυλακές!


 Στην πρώτη συνάντηση της επιτροπής, που έχει ορίσει η Περιφέρεια, για τις νέα φυλακές, προέκυψε ότι υπάρχουν αρκετές περιοχές που δείχνουν ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν το νέο σωφρονιστικό κατάστημα, που θα γίνει στην περιοχή μας.
Πρόκειται για περιοχές, τόσο από την Αρκαδία, όσο και από τη γειτονική Μεσσηνία. Όλοι πάντως συμφώνησαν ότι η σημερινή κατάσταση των φυλακών της Τρίπολης, αποτελεί ντροπή για όλους μας…

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επαναλήφθηκε η θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, ότι οι φυλακές πρέπει να γίνου εντός των γεωγραφικών ορίων του νέου Δήμου Τρίπολης, κάνοντας λόγο για μία ιδιωτική έκταση του παλιού αυτοκινητοδρομίου, στα Αγιωργήτικα, αλλά και για μία άλλη περίπτωση, στο Αθήναιον.
 Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι πολύ σύντομα, ο Δήμος θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.
Από την πλαυερά του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας είπε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι πλέον ένας κόμβος, με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και διευκολύνει αρκετά της λειτουργία ενός τέτοιου καταστήματος.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είπε ότι υπάρχει ήδη απόφαση από το τοπικό συμβούλιο Γαρδικίου, που είναι στα 500 -1000 μέτρα από τον αυτοκινητόδρομο, μίλησε επίσης για απόφαση του τοπικού συμβουλίου Άριος, που είναι στον κόμβο Αρφαρών και τόνισε ότι υπάρχει διάθεση και από την δημοτική κοινότητα Καλαμάτας, να δοθεί χώρος, μέσα στα όρια της πόλης.
Την αναγκαιότητα να γίνουν νέες φυλακές, πιο ανθρώπινες, μίλησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «οι παρατηρήσεις που θα γίνουν από την τοπική κοινωνία, αποτελούν για εμάς ένα πολύ σημαντικό σημείο. Θέλω τις απόψεις όλων των φορέων και η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ο χώρος που θα προταθούν να είναι κατά μήκος του οδικού άξονα «Τρίπολης – Καλαμάτας».
blogger hit counter