tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εικόνες από την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» στην Τρίπολη

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Εικόνες από την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» στην Τρίπολη



Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης»,16-22 Σεπτεμβρίου, αποτελεί θεσμό γα όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις. Αποκορύφωμα αποτελεί η 22α Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Γραμματεία Περιβάλλοντος ως «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Η Τρίπολη δήλωσε παρών με μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων.
Στο κέντρο της Τρίπολης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες και οι μαθητές για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την χρήση των αυτοκινήτων και για τις εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης όπως το περπάτημα , το ποδήλατο και οι δημόσιες συγκοινωνίες που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.
 Παιδικά εργαστήρια ζωγραφικής λειτούργησαν σε Πλατεία Άρεως, Στοά Αθανασιάδη, Πεζόδρομο Δεληγιάννη, Πλατεία Πετρινού και Πλατεία Αγίου Βασιλείου, όπου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων ζωγραφίσουν ομαδικά, με θέμα : «Παίζω στην γειτονιά μου».
Επίσης, έγινε διαγωνισμός μέγιστης ταχύτητας σε εξομοιωτή ποδηλάτου. Μαθητές της πόλης συμμετείχαν σε διαγωνισμό μέγιστης ταχύτητας σε εξομοιωτές ποδηλάτων που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
blogger hit counter