tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Άστρος - Μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι σύλλογοι από το κλειστό γυμναστήριο;

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Άστρος - Μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι σύλλογοι από το κλειστό γυμναστήριο;


Να παραπέμψει το θέμα παραχώρησης της χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου στη διοίκηση του νομικού προσώπου για λήψη σχετικής απόφασης σε κοινή συνεδρίαση - συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους του Άστρους, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας.
Οι σύλλογοι «Πήγασος», Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους και «Αρκάς» και η διοίκηση του νομικού προσώπου θα κληθούν να διερευνήσουν για την ασφάλεια του χώρου και των αθλουμένων και να κάνουν σχετική πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα επανεξετάσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίασή του.
Μέχρι την οριστική λύση του θέματος αυτού, αποφασίστηκε ότι ...
παραχωρείται ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου για την προετοιμασία του συλλόγου ΑΡΚΑΣ.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΑΝΤΖΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, είπε: «Ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΚΑΣ» με έγγραφό του που κατέθεσε στην υπηρεσία μας και έλαβε
αριθμό πρωτοκόλλου 6430/22-8-2011, ζητάει την παραχώρηση για χρήση του κλειστού γυμναστηρίου Άστρους – δύο φορές την εβδομάδα – προκειμένου τα μέλη του να προπονούνται στο άθλημα της τοξοβολίας.
Παράλληλα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους, με αντίστοιχο έγγραφο που κατέθεσε στην υπηρεσία μας και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 6661/1-9-2011, ζητάει και αυτός την παραχώρηση για χρήση του κλειστού γυμναστηρίου – δύο φορές την εβδομάδα – για τη διδασκαλία παραδοσιακών χωρών, ρυθμικής γυμναστικής, κλασικού χορού κ.ά.
Εμείς, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι προπονήσεις του συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΘΥΡΕΑΣ, αποστείλαμε το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 6430/2-9-2011 προς τον πρόεδρό του και ζητούσαμε τις απόψεις του σχετικά με την παραχώρηση για χρήση του κλειστού γυμναστηρίου.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΘΥΡΕΑΣ με έγγραφο που κατέθεσε στην υπηρεσία μας και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 6840/8-9-2011, κατέθεσε τις απόψεις του και το πρόγραμμα προπονήσεων του συλλόγου, από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για προπονήσεις άλλων συλλόγων. Παράλληλα αναφέρει ότι από τη χρήση για προπονήσεις του αθλήματος της τοξοβολίας, πιθανόν να προκύψουν φθορές στα πλαστικά μέρη και στο παρκέ του γυμναστηρίου. Επισημαίνει τέλος, ότι επειδή ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει την ευθύνη καθαριότητας, φύλαξης και συντήρησης του γυμναστηρίου, πρέπει να έχει και τον πρώτο λόγο για την κατάρτιση του προγράμματος χρήσης του.»

ΤΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δαλιάνης Γεώργιος : «Πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι σύλλογοι. Προτεραιότητα έχει ο ΠΗΓΑΣΟΣ, αλλά να εξυπηρετηθούν και οι άλλοι. Θα υπάρξει φθορά δαπέδου; πρέπει να το προσέξουμε. Προτείνω να γίνει συμφωνία μεταξύ των συλλόγων και να εξυπηρετηθούν όλοι οι σύλλογοι. Προσοχή στις φθορές».

Δαλιάνης Ευστράτιος : «Να γίνει πρώτα προγραμματισμός από τον ΠΗΓΑΣΟ και μετά εμείς να αποφασίσουμε.»

Αδάμης Παναγιώτης : «Η τοξοβολία είναι ολυμπιακό άθλημα και πρέπει να το ενισχύσουμε. Σας γνωρίζω δε, ότι για την τοξοβολία χρησιμοποιείται εδικός τάπητας και δεν θα υπάρξει φθορά στο δάπεδο».

Τρυποσκούφης Βασίλειος : «Το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Άστρους, με την 13/2011 απόφασή του, ζήτησε τη διαχείριση του κλειστού γυμναστηρίου. Γιατί δεν ήρθε η απόφαση αυτή στο δημοτικό συμβούλιο ; θα είχε λυθεί του πρόβλημα».

Σίδερης Κωνσταντίνος : «Τα γυμναστήρια έχουν διοικητικά συμβούλια και μπορούν να λύνουν τα προβλήματά τους. Όταν αυτά καταργηθούν με ΦΕΚ, τότε θα εξετάσουμε το αίτημα αν τη διαχείριση θα την αναλάβει η δημοτική Κοινότητα ή μια ειδική επιτροπή του Δήμου».

Σαβούρδος Γεώργιος : «Εμείς δεν απορρίψαμε το αίτημα. Περιμένουμε τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης διάλυσης των καταργηθέντων νομικών προσώπων και τότε θα έλθει το αίτημα της δημοτικής κοινότητας Άστρους για συζήτηση».

Τρυποσκούφης Βασίλειος : «Να εξυπηρετηθεί ο ΑΡΚΑΣ με κοινό πρόγραμμα όλων των συλλόγων, με ευθύνη δημοτικού συμβούλου που εμείς θα ορίσουμε».

Πολυμενάκος Νικόλαος :»Ο ΠΗΓΑΣΟΣ είναι ένα πολύ σημαντικό σωματείο όπως και ο Πολιτιστικός Άστρους και ο ΑΡΚΑΣ. Δεν μιλάμε για στάδιο, μιλάμε για κλειστό γυμναστήριο που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για μπάσκετ. Αν παραχωρηθεί θα υπάρξει πρόβλημα. Ποιος διασφαλίζει την ασφάλεια των αθλουμένων και των θεατών. Να βρεθεί χώρος και για τον ΑΡΚΑ.
Οι παλιές αποθήκες της ΑΤΕ μπορούν να διαμορφωθούν για το σκοπό αυτό».

Παπακωνσταντίνου Στυλιανός : «Είναι δημοτικός χώρος και ο κάθε πολίτης μπορεί να αθλείται. Να πάει και ο ΑΡΚΑΣ».

Καμπύλης Άγγελος : «Διευκρινιστική ερώτηση: Η καθαριότητα του γηπέδου και γενικότερα η φροντίδα του γίνεται από τον Δήμο ή από τον ΠΗΓΑΣΟ;
Το γήπεδο κατασκευάσθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια του ΠΗΓΑΣΟΥ και έχει
προδιαγραφές κυρίως για μπάσκετ.
Η χρήση του σε άλλους φορείς πρέπει να γίνει σε ημέρες και ώρες που δεν
χρησιμοποιείται από τον ΠΗΓΑΣΟ.
Κατά συνέπεια αφού διαμορφώσει το πρόγραμμά του ο Πήγασος, τότε να δοθεί για
χρήση και σε άλλους φορείς, σε ημέρες και ώρες που θα είναι ελεύθερο.
Αν το Ν.Π. του Δήμου μας «Κλειστό Γυμναστήριο Άστρους» έχει ακόμα νομική
υπόσταση πρέπει να εκφράσει την άποψή του».

Μαντάς Παναγιώτης : «Προτείνω να γίνει συνεννόηση και των τριών συλλόγων. Το νομικό πρόσωπο να εξετάσει τη διαδικασία άσκησης της δραστηριότητας. Να διαβιβαστεί ο φάκελος στο νομικό πρόσωπο για να μας στείλει την εισήγησή του».

Βλάχος Χρήστος – Πρόεδρος ΠΗΓΑΣΟΥ : «Για την καθαριότητα του κλειστού γυμναστηρίου φροντίζει ο δήμος με επιμέλεια δική μας».

Καπράνος Δημήτριος - Πρόεδρος ΑΡΚΑ: «Στο κλειστό γυμναστήριο έχουν δικαίωμα να αθλούνται αθλητές όλων των σωματείων και εμείς εμπίπτουμε στις διατάξεις αυτές. Ο Πήγασος σίγουρα έχει προτεραιότητα. Το περυσινό πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης είχε 9 ώρες κενό. Ο ΑΡΚΑΣ κάνει πρωταθλητισμό με μεγάλες διακρίσεις. Με δεδομένο ότι ο Πήγασος δεν έχει τη στιγμή αυτή δραστηριότητα, γιατί να μην προπονούμεθα κι εμείς εκεί ; Από τις διαφημίσεις του Γυμναστηρίου, ο Πήγασος έχει έσοδα, εμείς δεν θέλουμε τίποτα. Ένα χρόνο χρησιμοποιούμε το γυμναστήριο και δεν έχει φθορές λόγω τοποθέτησης ειδικού τάπητα. Οι αγώνες 18 μέτρων εμπίπτουν στη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου. Ζητάμε την παραχώρηση.

Γκαύρος Δημήτριος : «Γνωρίζοντας τη μέγιστη προσφορά πήγασου θεωρώ ότι έχει τον πρώτο λόγο αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να στερήσουμε το δικαίωμα από τον ΑΡΚΑ της χρήσης του χώρου. Προτείνω συνεννόηση των δύο συλλόγων».

Σίδερης Κωνσταντίνος : «Να ζητηθεί η γνώμη του νομικού προσώπου».

Καμπύλης Άγγελος : «Μέχρι να ληφθεί απόφαση από το νομικό πρόσωπο να παραχωρηθεί το κλειστό γυμναστήριο για χρήση από τον ΑΡΚΑ».

Μαντάς Παναγιώτης : «Να γίνει διερεύνηση για την ασφάλεια του χώρου».
Δαλιάνης Γεώργιος : «Προτεραιότητα στον ΑΡΚΑ - λόγω αγώνων – για την προετοιμασία του και λόγω μη άθλησης του πήγασου».

Βλάχος Χρήστος – Πρόεδρος ΠΗΓΑΣΟΥ : «Προπονείται κανονικά ο Πήγασος».

Καπράνος Δημήτριος – πρόεδρος ΑΡΚΑ : «Ανάγνωση του σχετικού ΦΕΚ με τους σκοπούς του κλειστού γυμναστηρίου όπου προβλέπεται η χρήση του μόνο από αθλητικά σωματεία».

Δαλιάνης Γεώργιος : «Λόγω αγώνων και λίγων ωρών, να παραχωρηθεί το κλειστό γυμναστήριο στον ΑΡΚΑ, εφ’όσον ο πρόεδρός του εγγυηθεί για τις φθορές».

Αδάμης Παναγιώτης : «Το θέμα αυτό να το εξετάσει το Δ.Σ. του νομικού προσώπου και στη συνέχεια να αποφασίσει και το δημοτικό μας συμβούλιο».
blogger hit counter