tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αρκαδικές επιχειρήσεις στη «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Οικονομικών!

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αρκαδικές επιχειρήσεις στη «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Οικονομικών!

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε σήμερα την κατάσταση νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με βασική οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 150.000 €.
Διευκρινίστηκε ότι η βασική οφειλή εμφανίζεται σύμφωνα με την πηγή προέλευσής της (Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο).
Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με ημερομηνία εξαγωγής 5/9/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.
Στην κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση.
Συμπεριλήφθηκαν όμως πλέον των οφειλών που αφορούν σε Κ.Α.Ε. προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν στα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΧ-ΚΕΕΔ) και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού.
Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ./ Τελωνεία.
Το Υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνει μετά την δημοσιοποίηση σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής.
Από την Αρκαδία, στη λίστα αυτή υπάρχουν 13 επιχειρήσεις, οι δώδεκα από την Τρίπολη και η μία από τη Βόρεια Κυνουρία.
Τις μεγαλύτερες οφειλές εμφανίζεται να έχει επιχείρηση της Τρίπολης, με συνολικές οφειλές 13.240.463,77!
Ακολουθεί επιχείρηση στην Τρίπολη, με οφειλές 7.776.005,61 και άλλη επιχείρηση με οφειλές 3.853.748,59. Υπάρχουν ακόμα τέσσερις επιχειρήσεις με χρέη πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ κι άλλες πέντε επιχειρήσεις με χρέη λιγότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Τέλος, τα χρέη επιχείρησης στη Βόρεια Κυνουρία φαίνεται να είναι 372.452,32.
Όλη τη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!
blogger hit counter