tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Διαφωνία Παυλή με το ύψος των δαπανών για τις εκδηλώσεις της Άλωσης

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Διαφωνία Παυλή με το ύψος των δαπανών για τις εκδηλώσεις της Άλωσης


Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μίλησε για τις δαπάνες των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου της Άλωσης. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ...
«συνεχίζεται μια τακτική να αναλώνονται χρήματα σε πολύ μεγάλο ύψος δυσανάλογα θα έλεγα για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας. 101.500 ευρώ περίπου είναι τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί, τα οποία η παράταξη μας δεν ψήφισε, διότι διαπιστώσαμε ότι η τιμολόγηση των επιμέρους δαπανών είναι έξω από την αγορά, πολύ πάνω από αυτά που επικρατούν στην αγορά».
Προσέθεσε ότι η παράταξη του δεν θα συνηγορήσει και θα αντισταθεί στη σπατάλη «που θεωρούμε ότι είναι για τις εκδηλώσεις αυτές. Είναι βέβαια μια κορυφαία εκδήλωση και είμαστε υπέρ, πλην όμως οι δαπάνες δεν θα έπρεπε να επιβάρυναν το 30-40% αυτού του προϋπολογισμού».
Για να πει στη συνέχεια: «Στον προϋπολογισμό των δαπανών, προβλέπεται φαγητό 900 ατόμων, δεν χρειαζόταν αυτό, είναι αρκετά υψηλό αυτό το ποσό, δεν δικαιολογείται αυτό το φαγοπότι. Είμαστε κάθετα αρνητικοί σε αυτές τις ενέργειες και δεν θα ψηφίσουμε ποτέ στο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις».
Αναφερόμενος σε επιχορηγήσεις συλλόγων, είπε: «Συν το γεγονός ότι δόθηκαν σημαντικά χρήματα, πάλι σε συλλόγους, για εκδηλώσεις, που έχουν φτάσει σε μεγάλο ύψος, για τα σημερινά δεδομένα και τη συγκυρία την οικονομική. Μπορούσαν με τα μισά χρήματα από αυτά και ίσως και λιγότερα ακόμα, να καλύψουμε όλες αυτές τις ανάγκες.
Επιτέλους, να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Έρχονται δύσκολες ημέρες.
Από την αρχή του χρόνου και ίσως από την προηγούμενη χρονιά, υπάρχουν οφειλές και δαπάνες που είναι απλήρωτα. Υπάρχουν πολλά έργα υποδομής, που έχουν ανάγκη τα δημοτικά διαμερίσματα και έχει παρέλθει το καλοκαίρι.
Υπάρχουν τα σκουπίδια, έχουν αναλάβει το μάζεμα των σκουπιδιών, είναι απλήρωτοι οι εργολάβοι, σχεδόν από την αρχή του χρόνου, χρωστάμε 250.000 € και ερχόμαστε σήμερα να δώσουμε σήμερα 101.00 για μία εκδήλωση, που είναι σημαντική, αλλά δεν είναι απαραίτητο να γίνει σε αυτό το ύψος.
Το Βοσυνιώτειο κινδυνεύει να κλείσει τις επόμενες ημέρες. Έχουν περάσει 8-10 μήνες και δεν έχουμε κάνει τίποτα. Έπρεπε επί τόπου να κόψουμε 25.000 € από την αυτή εκδήλωση και να τα δώσουμε για το ίδρυμα, γιατί εκεί πάνε τα παιδιά αυτής της πόλης.
Επιζητούμε τη διαφάνεια, θέλουμε περιστολή ων δαπανών και σωστή διοίκηση.
Με έργα βιτρίνας και υποδομής, δεν μπορεί πλέον να πορευτεί αυτός ο Δήμος.
Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία, ελπίζουμε τους φωτίσει ο Θεός να αλλάξουν μυαλά.
Η λαμπρότητα μιας εκδήλωσης είναι πολύ πιο σημαντικές όταν γίνεται με απλά πράγματα και όχι με φανφάρες.
Να γίνουν πιο ταπεινά. Έχουμε συναίσθηση που βρισκόμαστε; Θέλουμε μόνο άρτο και θεάματα;»
blogger hit counter