tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Προγραμματική Σύμβαση για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Προγραμματική Σύμβαση για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης


Ο Δήμος Μεγαλόπολης και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» χαιρετίζουν την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας ανάμεσα στη Δ.Ε.Η. και το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού (Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων / Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) ύψους ...
2.815.354,00 €, για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πλήρη προστασία και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης, σε μια τριετία.
Αυτή η γενναία χορηγία έρχεται να προστεθεί στην εξίσου σημαντική οικονομική ενίσχυση, ύψους 500.000,00 €, του Δήμου Μεγαλόπολης προς το Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε., Επιστημονική Ομάδα του οποίου εργάζεται ήδη στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης από το 2010, για την εξυπηρέτηση του ανωτέρω σκοπού.
Οι αγώνες του Δήμου Μεγαλόπολης, του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και του ΥΠ.ΠΟ.Τ. αποδίδουν τους πρώτους καρπούς, γιατί η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης είναι ένα μικρό αντίδωρο και αντίβαρο στην προσπάθεια περιβαλλοντικής και πολιτισμικής αναβάθμισής του.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης και το ΔΙΑΖΩΜΑ δηλώνουν ότι τώρα θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη φροντίδα και πάθος να στηρίζουν σε κάθε βήμα τους, τις προσπάθειες των αρχαιολόγων και όλων των επιστημόνων που θα εργασθούν στο μνημείο, για να ξαναδούμε το «μεγαλύτερο Θέατρο του ελλαδικού χώρου» να ανακτά σιγά σιγά το μεγαλείο του.
blogger hit counter