tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Για … τέταρτη φορά δεν πάρθηκε απόφαση για το λατομείο στο Βυδιάκι!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Για … τέταρτη φορά δεν πάρθηκε απόφαση για το λατομείο στο Βυδιάκι!


Η «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη θέση “Βρωμονέρι – Λαζιά” της τοπικής κοινότητας Βιδιακίου» (στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας) ήρθε για τέταρτη φορά ήρθε στο περιφερειακό συμβούλιο!!!
Στην τελευταία απόφαση είχε παραπεμφθεί ...
ο φάκελος του έργου στο Υπουργείου Περιβάλλοντος και η απάντηση ήταν ότι δεν προβλέπεται γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ότι για λόγους δεοντολογίας δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει.
Να ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργού Περιβάλλοντος και εκείνος να ζητήσει τη γνωμοδότηση το ΙΓΜΕ, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Προύσα ήταν και η κυρία Παπαγιάννη, η οποία είναι πρόεδρος του συλλόγου Βυδιακιτών και η οποία τόνισε ότι εκπροσωπούνται και οι σύλλογοι Καρδαριστίου, Βελημαχίου και η ένωση των εννέα συλλόγων του πρώην δήμου Κοντοβάζαινας. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Την ευρύτερη περιοχή απασχολεί και ενδιαφέρει το θέμα. Παρακαλώ την πολιτεία, αυτή την ταλαιπωρημένη περιοή να την αγκαλιάσετε με τη δέουσα φροντίδα και όχι δίνοντας την άδεια να γίνει ένας καιάδας χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για την περιοχή. Να καταστραφεί το μοναδικό που διαθέτει ο τόπος που η φύση μας παρείχε, ένα παρθένο τοπίο».
Η τελική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ήταν να ζητηθεί απόφαση του ιδίου του Υπουργού Περιβάλλοντος, αφού πρώτα γνωμοδοτήσει το ΙΓΜΕ.
Και το θέμα θα έρθει ξανά σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

blogger hit counter