tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Δύο Υπουργικές αποφάσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου προς τη Μεγαλόπολη!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δύο Υπουργικές αποφάσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου προς τη Μεγαλόπολη!

Το "πράσινο" φως για την εγκατάσταση και διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης "Άγ. Θεόδωροι - ΔΕΗ Μεγαλόπολης", σε έκταση συνολικού εμβαδού 1.026.068 τ.μ., στις περιοχές των δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης, και σε ...
έκταση συνολικού εμβαδού 229.197 τ.μ. στην περιοχή Άργους - Μυκηνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.
Το έργο θα ξεκινά από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορίνθιας και θα καταλήγει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, συνολικού μήκους 159 χλμ περίπου.
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, θα κατασκευαστεί Σταθμός Μέτρησης δυναμικότητας ικανής να καλύψει την προβλεπόμενη κατανάλωση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Καθ' όλο το μήκος της χάραξης του αγωγού θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες συνοδευτικές εγκαταστάσεις του αγωγού, για τη μελλοντική τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, Άργους - Ναυπλίου, Τρίπολης, Μεγαλόπολης καθώς και των περιοχών Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης.



ΑΠΟΦΑΣΗ 2 
blogger hit counter