tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εικόνα … αποσύνθεσης παρουσιάζει η «παράταξη Σμυρνιώτη» - Μήπως ήρθε η στιγμή να λάβει τα μέτρα του ο Δήμαρχος;

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εικόνα … αποσύνθεσης παρουσιάζει η «παράταξη Σμυρνιώτη» - Μήπως ήρθε η στιγμή να λάβει τα μέτρα του ο Δήμαρχος;


Εντονότατος προβληματισμός επικρατεί σε κύκλους της παράταξης του Γιάννη Σμυρνιώτη, για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα … απειθαρχίας και διαφοροποιήσεων, σε ψηφοφορίες για κρισιμότατα θέματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, έντεκα μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, η παράταξη του Δήμαρχου κινδύνεψε να χάσει την πλειοψηφία μέσα στο Συμβούλιο, στην ψηφοφορία για μία από τις βασικές ...
επιλογές της Δημοτικής Αρχής, που αφορά τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του Δήμου!
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος έφερε συγκεκριμένη πρόταση, δεν τη ψήφισαν τέσσερα στελέχη της παράταξης, με αποτέλεσμα η πρόταση να εγκριθεί οριακά με ψήφους 21 υπέρ και 20 κατά.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που υπάρχουν περιπτώσεις διαφοροποιήσεων μέσα στην «παράταξη Σμυρνιώτη». Αρκετές φορές, κατά το παρελθόν, δημοτικοί σύμβουλοι ή ακόμα και αντιδήμαρχοι εν ενεργεία, έχουν διαφωνήσει με τις επιλογές του Δημάρχου!!!
Σε άλλη περίπτωση, δημοτικός σύμβουλος έφτασε στο σημείο να χαρακτηριστεί τον Δήμαρχο ως μη ικανό!
Είναι προφανές ότι στην παράταξη κάτι δεν λειτουργεί καλά… Υποτίθεται ότι γίνονται προσυμβούλια και όλες αυτές οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις, που είναι λογικό να υπάρχουν σε κάθε παράταξη, επισημαίνονται πριν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρά ταύτα όμως η παράταξη της πλειοψηφίας εμφανίζει μία εικόνα ασυνεννοησίας που πλέον φτάνει στο σημείο να … ιδρώνει για να «περάσει» μία εισήγηση της!
Μέχρι τώρα ο αρχηγός αυτής της παράταξης και Δήμαρχος της πόλης έχει επιλέξει να υποβαθμίζει αυτά τα εσωτερικά προβλήματα, να τα κρύβει ουσιαστικά κάτω από το χαλί.
Είναι πλέον όμως σαφές ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε με μαθηματική βεβαιότητα, η πλειοψηφία δεν θα αργήσει να χαθεί… Και τότε θα είναι αργά. Θυμηθείτε τι έγινε σε προηγούμενες δημοτικές αρχές…
Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν προκύπτει εύκολο το ερώτημα: Μήπως έφτασε η ώρα ο Σμυρνιώτης να αλλάξει στάση και να λάβει τα μέτρα του, πριν να είναι αργά;
blogger hit counter