tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αριστούχους μαθητές από σχολεία της Αρκαδίας βράβευσε η Eurobank (όλα τα ονόματα)!

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αριστούχους μαθητές από σχολεία της Αρκαδίας βράβευσε η Eurobank (όλα τα ονόματα)!

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας και Ηλείας, Παναγιώτης Βαλασόπουλος και Παναγιώτης Πλατανιάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Ερμιόνιδος και Τριφυλλίας Σταύρος Κούστας και Ιωάννης Μερκούρης αντίστοιχα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριπόλεως Δημήτρης Κοσκινάς, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και Αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή, Αθανάσιος Γιαννίκας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος ο οποίος εκφράστηκε με θερμά λόγια για την επιτυχία των παιδιών -τα οποία χαρακτήρισε «το μέλλον του τόπου»- αλλά και για την πρωτοβουλία της Eurobank λέγοντας ότι η Τράπεζα επιστρέφει στην κοινωνία μέρος των χρημάτων που διαχειρίζεται.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος μεταφέροντας τις ευχές του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, επαίνεσε τους αριστούχους για τη σκληρή δουλειά που κατέβαλαν και τις οικογένειές τους για τη στήριξη που παρείχαν, ενώ συνεχάρη και την Τράπεζα που συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμα για την Παιδεία για ένατη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διάκριση των αριστούχων σημειώνοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή η απόκτηση γνώσης είναι το πιο σημαντικό εφόδιο και τόνισε τη σημασία το χορηγικού προγράμματος της Eurobank σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, την Παιδεία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας συνεχάρη την Τράπεζα που συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά και ηθικά τους αριστούχους σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία, ενώ απευθυνόμενος στους βραβευθέντες τους παρότρυνε να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τα χρόνια που έρχονται για την κατάκτηση υψηλών στόχων.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας Παναγιώτης Πλατανιάς, συνεχάρη τους αριστούχους λέγοντας ότι η αξία της γνώσης σε αυτή τη δύσκολη εποχή γίνεται μεγαλύτερη, καθώς μόνο με αυτή θα ξεπεραστεί η κρίση, ενώ με αφορμή το Πρόγραμμα της Eurobank για την Παιδεία τόνισε την στήριξη που προσφέρει το ίδρυμα Λάτση στο νομό Ηλείας.
Τέλος, o Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και Αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή Αθανάσιος Γιαννίκας, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της Τράπεζας αποτελεί παράδειγμα για τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το κράτος, στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης
Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Κορινθίας, Άγγελος Μανωλάκης, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.
Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Χρυσοβαλάντω-Θεοδώρα Ηλιοπούλου, στο Νομό Αργολίδας, στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, για την Ειρήνη Βέργα, στο Νομό Ηλείας, στο 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου, για την Φωτεινή Καραγκούνη, στο Νομό Κορινθίας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Kιάτου για την Βασιλική-Ζωή Δημητούλη, στο Νομό Λακωνίας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης για τον Ιωάννη Μουστάκη, καθώς και στο Νομό Μεσσηνίας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας για την Ιωάννα Μητροπούλου.
Τέλος, στην ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank, κ. Σπύρος Καριοφύλλας τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελεί μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας έλαβαν οι εξής:
  1. Άιζενμπαχ Λυδία-Δωροθέα από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας
  2. Αλειφέρης Αντώνιος από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης
  3. Αλουπογιάννη Ελένη από το Γενικό Λύκειο Άστρους
  4. Αποστολοπούλου Ηρώ από το Γενικό Λύκειο Νεμέας
  5. Αριστομενοπούλου Διονυσία από το Γενικό Λύκειο Αριστομένη
  6. Βαρβαρίγγου Ελεούσα από το Γενικό Λύκειο  Βαρθολομιού
  7. Βασιλικοπούλου Όλγα από το Γενικό Λύκειο Σιμόπουλου
  8. Βέργα          Ειρήνη από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου
  9. Βέργαδος Σωτήρης από το Γενικό Λύκειο Καστορείου
  10. Γαβριήλ Δημήτριος από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
  11. Γαλάνη Ιωάννα από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
  12. Γεωργακόπουλος Νικόλαος από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών
  13. Γεωργοπούλου Μαρίνα από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Τρίπολης
  14. Γιαβή Δήμητρα από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
  15. Γιαννικοπούλου Ηλιάνα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Καλλιθέας
  16. Γκίκας         Στέφανος από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Μεγαλόπολης
  17. Γρατσία Σοφία από το Γενικό Λύκειο Βάρδας
  18. Δαιμονάκος Παύλος από το      Γενικό Λύκειο Πεταλιδίου
  19. Δασκαλόπουλος Ευστάθιος από το Γενικό Λύκειο Διαβολιτσίου
  20. Δέμη Ιωάννα από το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους
  21. Δημητούλη Βασιλική-Ζωή από το 2ο Γενικό Λύκειο Kιάτου
  22. Διαμαντοπούλου Δήμητρα από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
  23. Διονυσοπούλου Μαρίνα από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας
  24. Δρακοπούλου Αγγελική από το Γενικό Λύκειο Μεθώνης
  25. Ζύκα Αουρόρα από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο  Ναυπλίου Αργολίδας
  26. Ηλιόπουλος Παναγιώτης από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά
  27. Ηλιοπούλου Χρυσοβαλάντω- Θεοδώρα από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
  28. Ηλιοπούλου Βικτώρια από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαμπείας
  29. Θυμής         Ιωάννης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αριστοτέλειο"
  30. Καλαμπόκα Κομοτίνη – Αθανασία από το Γενικό Λύκειο Καράτουλα
  31. Καλαποθαράκος Πέτρος από το Γενικό Λύκειο Αρεόπολης
  32. Καλλιοντζή Ευθυμία από το      2ο Γενικό Λύκειο Άργους
  33. Καραγεώργης Ανδρέας από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
  34. Καραγκούνη Φωτεινή από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου
  35. Καραμάνου Χριστίνα από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας
  36. Καραμπέτσου Νικολέτα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Ιδέα"
  37. Καρβουνιάρη        Χρυσοβαλάντου από το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου
  38. Κασκούτης Χρήστος από το Γενικό Λύκειο Πελοπίου
  39. Κατούφα Χριστίνα από το Γενικό Λύκειο Δερβενίου
  40. Κατσαμάκη Ελένη από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
  41. Κατσιώλη Άννα από το Γενικό Λύκειο Νέας Φιγαλείας
  42. Κέπετζη Αλεξάνδρα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Κατσούλης"
  43. Κίτσου Μαρία από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων
  44. Κόγκας Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου
  45. Κοκάλης Χρήστος-Χριστόδουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
  46. Κολαμπά Αλεξάνδρα από το Γενικό Λύκειο Κορώνης
  47. Κομιανού Αικατερίνη –Χριστίνα από το Γενικό Λύκειο Δωρίου
  48. Κονδύλη Μαρία από το Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας
  49. Κοντογιάννη Ειρήνη        από το Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου
  50. Κόττορα Βασιλική από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
  51. Κουρουνιώτης Χαράλαμπος από το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης
  52. Κουτσόπουλος Γεώργιος από το Γενικό Λύκειο Κρεστένων
  53. Κωνσταντινάκου Γεωργία από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
  54. Κωνσταντοπούλου Μαρία-Θεοδώρα από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
  55. Κωνσταντοπούλου Μαρία από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
  56. Κωτσόγιαννη Δήμητρα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Νέο Σχολείο"
  57. Λίβανος Βασίλειος από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου "Pierre De Coubertin"
  58. Μανδηλάρη Κωνσταντίνα από το Γενικό Λύκειο Θουρίας
  59. Μανούσου Δήμητρα από το Γενικό Λύκειο Γερακίου
  60. Μαργέλη Αναστασία από το       1ο Γενικό Λύκειο Kιάτου
  61. Μαρκάκος Αναστάσιος από το Γενικό Λύκειο Σκάλας
  62. Μελά Βασιλική από το Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου
  63. Μητροπούλου Ιωάννα από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
  64. Μιχαλοπούλου Ευτυχία από το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
  65. Μορφίρη Σταυρούλα από το Γενικό Λύκειο Γυθείου
  66. Μουστάκης Ιωάννης από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
  67. Μπαλίκου  Ελένη από το Γενικό Λύκειο Τεγέας
  68. Μπεκιάρης Αντώνιος από το Γενικό Λύκειο Γκούρας
  69. Νικολακόπουλος Ηλίας από το Γενικό Λύκειο Πύλου
  70. Νικολόπουλος Ιωάννης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Δημητσάνας
  71. Παλιατσέα Ερασμία από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
  72. Παλυβού Θεοδώρα από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
  73. Παναγιώτου Αναΐς –Κλαίρ από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου
  74. Πανάγου Νικολέτα-Αφροδίτη από το Γενικό Λύκειο Ζευγολατιού
  75. Παναγούλη Κωνσταντίνα από το Γενικό Λύκειο Βουνάργου
  76. Παπαγεωργακοπούλου Σταυρούλα από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης
  77. Πασπαλιάρης Ευάγγελος-Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας
  78. Πετάκος Σωτήριος από το Γενικό Λύκειο Μολάων
  79. Πετρόπουλος Ηλίας από το       Γενικό Λύκειο Ανδρούσας
  80. Πετροπούλου Αγγελική από το Γενικό Λύκειο Ξυλόκαστρου
  81. Πολυχρονοπούλου Χριστίνα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Καστρίου
  82. Πούπουζα Σταυρούλα από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
  83. Πυλιώτης Αλκιβιάδης από το Γενικό Λύκειο Εκπαιδευτήρια Μπουγά
  84. Ραψωματιώτης Αριστείδης από το Γενικό Λύκειο Βραχατίου
  85. Ρεκούμη Αγάπη – Γεωργία από το Γενικό Λύκειο Βέλου
  86. Ροβά Γεωργία από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους
  87. Ρουμελιώτης Έκτωρ από το 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
  88. Σακκά Θεοδώρα από το Γενικό Λύκειο Αρφαρών
  89. Σακκάς Νικόλαος από το Γενικό Λύκειο Θουρίας
  90. Σαραντάκης Αλέξανδρος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λογγάς
  91. Σιτές Στέφανος από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου
  92. Σκλήρη Βενετία από το 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
  93. Σούλης Σπυρίδων από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης
  94. Σταθά Ευσταθία από το Γενικό Λύκειο Τροπαίων
  95. Σταθακοπούλου Αριάννα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Βυτίνας
  96. Σταμέλου Λαμπρινή από το      2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
  97. Ταμπουρατζή Ζωή-Γερασιμίνα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λεχαίου
  98. Τασούλη Φωτεινή από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως
  99. Τζανέτου Σταυρούλα από το Γενικό Λύκειο Ξηροκαμπίου
  100. Τσαγρή Ιωάννα από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών
  101. Φάββα         Ελένη -Μαρία από το Γενικό Λύκειο Μονεμβασιάς
  102. Φάντη Αθανασία από το Γενικό Λύκειο Αγ. Θεοδώρων
  103. Φενέκος Παναγιώτης από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
  104. Φρούντζας Μάξιμος από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
  105. Χαραλαμπόπουλος Ανδρέας από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νεοχωρίου
  106. Χελιώτης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Έλους
  107. Χριστοδούλου Ηλίας από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου
blogger hit counter