tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τι συζήτησε με τον Ράιχενμπαχ ο Ρέππας;

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τι συζήτησε με τον Ράιχενμπαχ ο Ρέππας;

Οι μεγάλες αλλαγές που προωθούνται για την αναδιοργάνωση του Κράτους, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα στη συνάντηση που είχε το πρωί στο Γραφείο του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα Horst Reichenbach, παρουσία του ...
Υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια.
Ο κ. Ρέππας, ανέφερε ότι η Ομάδα Δράσης καλύπτει το κενό που υπάρχει στην ελληνική διοίκηση για τη μεταρρύθμισή της, ώστε πέραν από το να τίθενται στόχοι να έχουμε κι ένα συγκεκριμένο σχέδιο με δράσεις και χρονοδιάγραμμα για την επίτευξή τους. Παράλληλα, παρατήρησε ότι μια πολιτική τομών και αλλαγών δεν αποδίδει όταν επιλέγονται οριζόντια μέτρα,  όπως για παράδειγμα η εργασιακή εφεδρεία όπου εκ των πραγμάτων δεν ήταν εφικτή η αξιολόγηση και επιλέχθηκε ένα κριτήριο, απολύτως αντικειμενικό, προκειμένου να μην υπάρξουν έστω υποψίες για μεροληψία, που έχει όμως σαν συνέπεια, δυσλειτουργίες και ανισότητες.
Ο κ. Reichenbach, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες, συμμερίζεται τους προβληματισμούς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.
Συγχρόνως χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του Υπουργού να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ενός διεθνούς Οργανισμού ή Ινστιτούτου σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ, ώστε η διοικητική μεταρρύθμιση πέραν της ψήφισης του σχετικού νόμου και της εφαρμογής του να αποτελεί μια διαρκή – ανοικτή διαδικασία με παρακολούθηση σε τακτική βάση (τριμήνου ή εξαμήνου) της εφαρμοζόμενης πολιτικής και της έγκαιρης ανάληψης νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών για τις αναγκαίες προσαρμογές και βελτιώσεις.
Τον κ. Reichenbach, συνόδευαν ο Josep Lloveras και οι Πάνος Καρβούνης και Ζωρζέττα Λάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter