tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ειδική Οικονομική Ζώνη υπό ... προυποθέσεις στην Πελοπόννησο

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ειδική Οικονομική Ζώνη υπό ... προυποθέσεις στην Πελοπόννησο

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση που έγινε για τις ειδικές οικονομικές ζώνες, το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εξουσιοδοτήσει τον περιφερειάρχη να διερευνήσει τη δυνατότητα εφαρμογής ΕΟΖ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτω από ...
συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
«Δεν θα διαταραχθούν οι εργασιακές σχέσεις. Μόνο με επενδύσεις θα μπορέσουμε να μοχλεύσουμε την τοπική οικονομία, δεν έχουμε κανένα άλλο εργαλείο» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Υπέρ των ΕΟΖ τάχθηκε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, τόνισε όμως ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή να μην επηρεάσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
«Θέλουμε οι ειδικές οικονομικές ζώνες (ΕΟΖ) να είναι ζώνες ανάπτυξης, επενδύσεις, όπου μέσα εκεί θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τις ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις» είπε η Ντίνα Νικολάκου.
Οι ΕΟΖ είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο, είπε ο Δημήτρης Δράκος και τόνισε ότι η παράταξη του δεν είναι αντίθετη, προσέθεσε όμως ότι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν καμία υπεύθυνη περιφερειακή πολιτική. «Θα περιμένουμε την τελική εισήγηση και τοποθετηθούμε ανάλογα» είπε.
Ο Βαγγέλης Γούργαρης μίλησε για ζώνες εργασιακού μεσαίωνα, εξαθλίωσης και κινεζοποίησης του επιπέδου ζωής. Ενώ τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτει κατηγορηματικά τη δημιουργία ΕΟΖ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Η προωθούμενη δημιουργία ΕΟΖ βάζει την Ελλάδα σε ρόλο ενός πειραματόζωου» είπε ο Θανάσης Πετράκος και προανήγγειλε συζήτηση που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, όπου θα μιλήσει για το θέμα αυτό ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης.  
Κατά της απόφασης ψήφισαν οι Βαγγέλης Γούργαρης και Θανάσης Πετράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter