tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Την ώρα που γραφόταν η στήλη, δεν είχε εκδοθεί κάποια σχετική ανακοίνωση από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για την επικύρωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου της Αρκαδίας. Είχε αναπτυχθεί όμως μία έντονη σεναριολογία που ανέφερε ότι ίσως γινόταν κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής και ότι θα υπήρχαν διαφοροποιήσεις στην τελική σύνθεση του!!! Και αυτή την θα καταγράψουμε, με τον κίνδυνο τη στιγμή που τα διαβάζετε όλα αυτά, να έχει ήδη οριστικοποιηθεί ποιοι θα είναι οι «5» εκλεκτοί της ΝΔ και τα σενάρια αυτά να έχουν είτε επιβεβαιωθεί, είτε διαψευσθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά η ΝΔ είχε ανακοινώσει ότι στην Αρκαδία υποψήφιοι βουλευτές θα ήταν οι Βαλασόπουλος, Γ. Κωνσταντόπουλος (ανιψιός του Νομάρχη και του Νίκου Κωνσταντόπουλου), Λυκουρέντζος, Πισιμίσης και Τατούλης.

ΕΠΕΜΕΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΛΑΟΣ!

Η σεναριολογία για κάποια αλλαγή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία είχε άμεση σχέση με την επιμονή του Νίκου Κωνσταντόπουλου να θέσει υποψηφιότητα με το ΛΑΟΣ στην Αρκαδία! Μέχρι και χθες το απόγευμα, ο Νίκος εμφανιζόταν ανένδοτος και δεν σήκωνε κουβέντα για ενδεχόμενη απόσυρση της υποψηφιότητας του από τις λίστες του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ανέμενε μάλιστα από στιγμή σε στιγμή να βγει ο ίδιος ο Καρατζαφέρης στο «Τήλε Άστυ» και στα υπόλοιπα κανάλια και να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στην Αρκαδία!
Αυτή λοιπόν η επιμονή του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσει ένα μπαράζ σεναρίων για πιθανή αλλαγή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ!

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Τι σημαίνει αυτό; Πολλοί εκτιμούσαν μέχρι χθες ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η οικογένεια Κωνσταντόπουλου να εμφανιστεί διασπασμένη στις βουλευτικές εκλογές και εξέφραζαν τη βεβαιότητα τους ότι τελικά ένας θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Κάτι το οποίο έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει πει ότι η συνοχή της οικογενείας μπαίνει πάνω απ’ όλα και κατά συνέπεια μπαίνει πάνω και από την πολιτική.
Όλα αυτά λοιπόν προκάλεσαν μία έντονη σεναριολογία χθες στην Τρίπολη –και όχι μόνο- για πιθανή αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αυτό που ακούστηκε χθες πολύ έντονα ήταν ότι ενδεχομένως να αποσυρόταν η υποψηφιότητα του Γιώργου Κωνσταντόπουλου –με τη σύμφωνη γνώμη του βέβαια- και να προχωρούσε η υποψηφιότητα του Νίκου στο ΛΑΟΣ!
Εκείνο πάντως που ήταν σχεδόν βέβαιο και χθες ήταν ότι μόνο ένας Κωνσταντόπουλος θα έβαζε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές. Αυτό ήταν κατά 99% σίγουρο.

«ΕΠΑΙΞΕ» ΞΑΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ!!!

Και η εύλογη ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: Αν – υποθετικά βέβαια- αποσυρόταν η υποψηφιότητα του Γ. Κωνσταντόπουλου, ποιος θα έμπαινε στη θέση του; Το σενάριο το οποίο κυκλοφόρησε χθες πολύ έντονα έκανε λόγο για υποψηφιότητα του Περικλή Κατσαούνη! Του ανθρώπου δηλαδή που τον διαβεβαίωναν ότι θα είναι μέσα στη λίστα και την τελευταία στιγμή τον «έκοψαν». Τον εξέθεσαν και τώρα τον … ξαναθυμήθηκαν για να τους καλύψει το κενό; Επειδή όμως ο Περικλής δεν την ξαναπατάει, αν δεν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, δεν πρόκειται να πιστέψει κανέναν και τίποτα.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ;

Σαν … χθες θυμάμαι τότε που η στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» αποκάλυπτε την απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τον διορισμό του Δημοσθένη Σωτηρόπουλου στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου για δύο χρόνια. Τελικά, ο Δημοσθένης δεν έμεινε ούτε δύο … μήνες σε αυτή τη θέση. Τον εξανάγκασαν σε παραίτηση για να τον στείλουν στη διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας που ήταν «ακέφαλο» εδώ και καιρό.
Πάντως και τώρα μην σας φανεί παράξενο αν ο Δημοσθένης μείνει πάλι δύο μήνες στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Δηλαδή, να καθίσει μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβει ο νέος Υπουργός Υγείας. Την έκανε τη χάρη στη ΝΔ και στον Αβραμόπουλο να τρέχει κάθε πρωί από την Τρίπολη στην Καλαμάτα, αλλά μάλλον δεν θα αντέξει για πολύ. Μετά τις εκλογές, λογικά και ο ίδιος θα επιδιώξει να φύγει…

Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν από το ποια θα είναι βέβαια η επόμενη Κυβέρνηση, αλλά και από το ποιος θα είναι ο επόμενος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αυτά είναι δύο στοιχεία από τα οποία θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πόσο θα μείνει Διοικητής στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ο Δημοσθένης…
Ο ίδιος πάντως δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι δεν πρόκειται να «γαντζωθεί» από τη θέση αυτή, ούτε θα καθίσει με το ζόρι και τα δύο χρόνια της θητείας. Θα θέσει στην επόμενη Κυβέρνηση και στον επόμενο Υπουργό Υγείας την παραίτηση του και μόνο αν τον θέλουν, θα παραμείνει.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τον Δημοσθένη δεν τον συμφέρει ούτε από πλευράς χρόνου (ταξίδι κάθε μέρα Τρίπολη – Καλαμάτα), ούτε και οικονομικά να μείνει για πολύ καιρό στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Αντιθέτως, όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, βολευόταν πολύ καλύτερα στο Νοσοκομείο της Κορίνθου…

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Δημοσθένης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς το προσωπικό του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. «Βασική μου επιδίωξη και κύριος γνώμονας των ενεργειών μου θα είναι η χρηστή διοίκηση, η διαφάνεια και η αμεροληψία» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε...
«Εκείνα που υπενθυμίζω σε όλους είναι τα αυτονόητα:
- Τήρηση του νόμου,
- Σεβασμός της ιεραρχίας,
- Συνεργασία και σύμπνοια,
- Πλήρης κατανόηση του ασθενή και
- Πρόθυμη διακονία των συνανθρώπων μας και των αδυνάτων που ζητούν τη βοήθειά μας».

Με την ευκαιρία: Βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι ο Δημοσθένης έφυγε κακήν κακώς από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, επειδή τσακώθηκε με κάποιους γιατρούς. Δηλαδή, ότι τιμώρησε κάποιους γιατρούς που δεν τολμούσε κανένας άλλος να πειράξει, για συγκεκριμένους λόγους, αυτό σημαίνει ότι έπραξε άσχημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter