tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007


Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΠΟΥ …ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο «ΓΑΛΑΖΙΟΣ» ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

Πολύ σοβαρές εσωκομματικές διαστάσεις κινδυνεύει να λάβει αυτή η υπόθεση με την ξαφνική απόφαση να μην γίνει εδώ η 56η Σύνοδος των Πρυτάνεων, αλλά στην Καλαμάτα. Από την πρώτη στιγμή, ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης παρενέβη και άσκησε σκληρή κριτική στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου και προσωπικά για τις επιλογές του Προέδρου της, Καθηγητή Κωνσταντίνου Δημόπουλου. Δεν δίστασε μάλιστα να θέσει μέχρι και ζήτημα αλλαγής της Διοικούσας.
Το θέμα όμως πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις και τείνει να λάβει διαστάσεις εσωκομματικής σύγκρουσης, μέσα στο κυβερνών κόμμα. Ο Πέτρος Τατούλης –σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της ουσίας»- άφησε σαφέστατες αιχμές εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία πρόσκεινται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι ο Τατούλης δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να περάσει αυτό το θέμα, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις και χωρίς να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η έδρα του Πανεπιστημίου είναι η Τρίπολη και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Και δείχνει να είναι ιδιαίτερα χολωμένος, έως και εκνευρισμένος σε κάποιες περιπτώσεις, από την … χαλαρή στάση την οποία κρατούν απέναντι στη Διοικούσα κάποιοι «γαλάζιοι» τοπικοί παράγοντες.
Πάμε στην ουσία. Στη Δημοτική Ραδιοφωνία, ο πρώην Υφυπουργός δήλωσε: «Με λυπεί η συμπεριφορά θεσμικών φορέων που έχουν τιμηθεί κατ’ επανάληψη με την ψήφο του Αρκαδικού λαού που καιροσκοπικά, μικροωφελιμιστικά δεν τάσσονται ανεπιφύλακτα και δεν υπερασπίζονται το συμφέρον της Αρκαδίας και είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα είμαι πολύ πιο κατηγορηματικός και πολύ πιο δεικτικός προς όλους αυτούς που τόσα χρόνια ο κόσμος τους τιμά και απαξιώνουν να ανταποδώσουν αυτή την αγάπη του κόσμου».
Ενώ πιο μετά εξέφρασε την αγανάκτηση του με εκείνους που προσπάθησαν κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου, να υποβαθμίσουν τη σημασία της ματαίωσης της Συνόδου των Πρυτάνεων. Και έκανε ειδική αναφορά σε μία γυναίκα νομαρχιακή σύμβουλο, της οποίας η τοποθέτηση στη συνεδρίαση κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.
Άλλο ένα σημαντικό απόσπασμα της συνέντευξης Τατούλη ήταν αυτό: «…είναι καιρός πλέον να αφεθεί το πανεπιστήμιο με ευθύνη της Πολιτείας και το τονίζω αυτό το πράγμα στη λογική της αυτοδιοικήσεως, που εάν ενεργοποιηθούν τα δύο τμήματα τα οποία είναι ιδρυμένα κι αν γίνει η ίδρυση της νέας σχολής που η κα Υπουργός, (αναφέρεται στην πρώην Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου), μου είχε υποσχεθεί ό,τι τάσσεται ανεπιφύλακτα για την ίδρυσή της, τότε η εκτίμησή μου είναι ότι πλέον το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να μπει στις εσωτερικές διαδικασίες προκειμένου να αποκτήσει τη δική του διοίκηση και να είναι έτσι αυτοδιοίκητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter