tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΝΗ ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Σας φαίνονται δυσνόητα όλα αυτά; Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να σας αποκαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις και όχι απλά να τις καταγράψουμε. Προσέξτε. Οι δηλώσεις Τατούλη έχουν τέσσερις στόχους:
Στόχος Νο1: Ο Νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες δεν είναι καθόλου καλές. Είναι γνωστό αυτό. Και η στήριξη Τατούλη στην υποψηφιότητα Σμυρνιώτη για τη Νομαρχία, αποτέλεσε σοβαρή αιτία σύγκρουσης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα. Ο Τατούλης θεωρεί ότι ο Νομάρχης στην περίπτωση της Συνόδου έκανε μία μεγάλη υποχώρηση. Ενώ αρχικά έκανε μία δήλωση αρκετά σκληρή εναντίον του Δημόπουλου, στη συνέχεια είπε ότι δεν χάλασε και ο κόσμος που δεν πήραμε τη Σύνοδο. «Δεν μπορώ να σχολιάσω αυτά τα απότομα βυθίσματα» είπε ο Τατούλης ο οποίος προφανώς είναι πυρ και μανία με το Νομάρχη.
Στόχος Νο2: Η Μαρία Τροχάνη. Πρόκειται για τη νομαρχιακή σύμβουλο για την οποία αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά της. Ο Τατούλης πληροφορήθηκε ότι η Τροχάνη όταν μίλησε στο συμβούλιο, προσπάθησε να υποβαθμίσει την απόφαση να μην γίνει εδώ η Σύνοδος των Πρυτάνεων και έγινε έξω φρενών.
Στόχος Νο3: Η «γαλάζια» νομαρχιακή παράταξη, διότι κανένα μέλος της δεν διαφώνησε με το να μην ληφθεί καμία απόφαση διαμαρτυρίας για τη ματαίωση της πραγματοποίησης της Συνόδου στην Τρίπολη, αλλά πειθάρχησαν στην άποψη του Νομάρχη και της αντιπολίτευσης που είπαν ότι το θέμα δεν είναι μείζον…
Στόχος Νο4: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Τατούλης θεωρεί ότι το υπουργείο πρέπει να παρέμβει διακριτικά, να βάλει στη θέση της την Διοικούσα Επιτροπή και να πάρει πρωτοβουλίες για να υπάρξει αλλαγή προσώπων μέσα σε αυτή. Επίσης, θεωρεί ότι πρέπει το Υπουργείο να ενεργοποιήσει το συντομότερο δυνατόν την λειτουργία των δύο τμημάτων που προβλέπεται να λειτουργήσουν στην Τρίπολη, όπως και να υλοποιήσουν την (προφορική) προεκλογική υπόσχεση της πρώην Υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου για να γίνει Πανεπιστημιακή Σχολή Ζωικής Παραγωγής στην Τρίπολη. Και τα ζητά όλα αυτά, διότι μόνο έτσι θα μπορούσε να αποκτήσει την αυτονομία του, να εκλέξει δηλαδή τη δική του Πρυτανεία και να πάψει να λειτουργεί κάτω από τις εντολές μίας Διοικούσας Επιτροπής.
Αυτά, προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter