tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης έθεσε ανοιχτά «θέμα Δημόπουλου» και μίλησε για την ανάγκη αλλαγών στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου και σήμερα η στήλη αποκαλύπτει ότι υπάρχει και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η ίδια απαίτηση! Η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος και γνωστή δικηγόρος Νατάσα Πετρούλια μίλησε αποκλειστικά στη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» η οποία δήλωσε με νόημα: «Κρίνεται αναγκαίο και επιτακτικό να τεθούν οι προϋποθέσεις ώστε το πανεπιστήμιο να αποκτήσει αυτονομία και τη δική του εκλεγμένη με δημοκρατικές διαδικασίες Διοίκηση κάτι που θα επιτευχθεί με την αλλαγή της υπάρχουσας Διοικούσας Επιτροπής. Είναι αδιανόητο και απίστευτο να ακούγεται και να υποστηρίζεται πως απαιτείται χρονικό διάστημα πάνω από 15 χρόνια για να αυτονομηθεί ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο».
Τόνισε ακόμα ότι «το συμφέρον της Αρκαδίας επιβάλλει τα ταχθούμε ένθερμα υπερ της ίδρυσης της 3ης σχολής που υποσχέθηκε η πρώην υπουργός και με δεδομένο ότι θεωρητικά πάντα η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία και οι υποσχέσεις των υπουργών της οφείλουν να υλοποιούνται μια και αποτελούν δέσμευση για την κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο». Και προσέθεσε πως «τα αιτήματα των φοιτητών οφείλουμε να τα ακούσουμε και να βρούμε λύσεις. Οι φοιτητές ζητούν έναν καλό δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, δωρεάν φοίτηση και στέγαση για τους απόρους φοιτητές και διάλογο με τη Διοικούσα Επιτροπή. Πρόκειται για αιτήματα λογικά και είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο δεν έχουν επιλυθεί, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημίου».
Και κατέληξε: «Όλοι οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους αγώνες της νεολαίας για μια καλύτερη παιδεία και την ελπίδα στο όνειρο .Επειδή δεν είναι πολλά τα χρόνια που αφήσαμε πίσω μας τα φοιτητικά έδρανα πρέπει να συμβάλλουμε τα μέγιστα στους δίκαιους αγώνες των νέων, να τους τονίσουμε και εν ανάγκη να τους υποδείξουμε τον τρόπο που θα το επιτύχουν, να τους θυμίσουμε ότι το μοναδικό όπλο του φοιτητή, του σπουδαστή, του μαθητή είναι ο ανένδοτος αγώνας, η κατάληψη, η πορεία στο πεζοδρόμιο, η αντίσταση στο κατεστημένο, η διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Τίποτα δεν κερδίζετε χωρίς αγώνα στο πεζοδρόμιο».
Μήπως αρχίζει και σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter