tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007


ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ «ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΩΝ» ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ…

ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ…


Τι νομίσατε δηλαδή; Ότι μόνο οι «Βενιζελικοί» θα κάνουν συγκεντρώσεις –μυστικές και φανερές- στην Τρίπολη; Θα κάνουν και οι «Παπανδρεϊκοί». Για το λόγο αυτό την Κυριακή το πρωί ετοίμασαν μία μάζωξη στην οποία πήγαν όσοι είναι στο λεγόμενο «Δίκτυο Φίλων του Γιώργου Παπανδρέου» στην Αρκαδία. Κάμερες και μικρόφωνα δεν υπήρχαν πουθενά. Είναι αλήθεια ότι δεν κάλεσαν κανένα ΜΜΕ. Ίσως να ήθελαν να τα πουν κεκλεισμένων των θυρών. Ίσως ήθελαν να πουν κάποια μυστικά… Αλλά, ξεφεύγει τίποτα από τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»; Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε και ποιοι πήγαν και τι είπαν και τι αποφάσισαν.
Αρχικά, να σημειώσουμε ότι σε αυτή τη συνάντηση βρέθηκαν περίπου 150 άτομα. Κάποιο … παρατράγουδο δεν έγινε. Όλα κύλησαν σχετικά ήρεμα.
Ουσιαστικά, την πρωτοβουλία και τον συντονισμό για την σύσκεψη αυτή είχαν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημοσθένης Δαββέτας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σάββας Σαββάκης , ο πολιτευτής Γιάννης Γιαννόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης. Όλοι οι προαναφερόμενοι έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα Παπανδρέου.

Οι παρουσίες που ξεχώρισαν ήταν δύο. Η μία ήταν εκείνη του Δημήτρη Ρέππα και η άλλη του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου. Ποιος είναι ο Παναγόπουλος; Είναι αυτός ο οποίος διαδέχθηκε τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Ο Παναγόπουλος κατάγεται από το χωριό Σέρβου Ηραίας και είναι Αρκάς. Όπως και ο Πολυζωγόπουλος είναι Αρκάς. Αυτοί οι δύο μαζί με τον Ροβέρτο αποτελούν τον πυρήνα των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και κινούνται στην ίδια λογική. Όλοι πλέον στηρίζουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι «Παπανδρεϊκοί» ζήτησαν από τον Παναγόπουλο να είναι εδώ την Κυριακή και ο Γορτύνιος δεν τους χάλασε το χατίρι. Ήρθε να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται τοπικά για να κερδίσει ο Παπανδρέου.
Ο Ρέππας βέβαια ήταν απολύτως αναμενόμενο να είναι παρών. Έχει ήδη σηκώσει όλο το βάρος της υποψηφιότητας Παπανδρέου στην Αρκαδία και φυσικά θα είναι και ο κύριος υπεύθυνος για το κατά πόσο καλά ή άσχημα θα είναι τα αποτελέσματα το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ροβέρτος δεν εμφανίστηκε. Προφανώς, υπήρχε κάποιος προσωπικός λόγος, διότι δεν χωρά καμία συζήτηση ότι ο πρώην Υφυπουργός στηρίζει τον νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Άλλο ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, πλην του Ρέππα, δεν εμφανίστηκε ουδείς άλλος. Είναι αλήθεια βέβαια ότι κανείς δεν περίμενε να εμφανιστούν οι Παπαηλίου, Κωνσταντινόπουλος και Γιαννακούρας, οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου. Κάποιοι όμως περίμεναν ότι ίσως πάει η Γεωργία Παναγοπούλου. Μάταια όμως. Η Γεωργία δεν πήγε στη μάζωξη του «Δικτύου Φίλων του Γ. Παπανδρέου», όπως δεν πήγε ούτε όταν ήρθε ο Βενιζέλος. Είναι προφανές ότι κρατά αποστάσεις και από τους δύο υποψηφίους. Αντιθέτως, η μοναδική φορά που εμφανίστηκε δημοσίως, ήταν στην ομιλία Σκανδαλίδη στην Τρίπολη…

Κομματικά στελέχη ήταν πολλά. Ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας Βασίλης Μπρακουμάτσος και πολλοί άλλοι. Ήταν και αρκετοί Δήμαρχοι εκεί. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Αλέκος Κοτσιάνης, για τον οποίο σας είχαμε προϊδεάσει ότι στηρίζει Παπανδρέου, ο Δήμαρχος Τεγέας Δημήτρης Βόσνος και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ και Δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας.
Γραπτά μηνύματα στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου μάθαμε ότι έστειλαν οι Δήμαρχοι Βυτίνας Σακελλαρίου, Μεγαλόπολης Μπούρας, Σκιρίτιδας Κατσαφάνας και Γόρτυνος Μιχόπουλος.
Εκεί ήταν και πρώην Δήμαρχοι Λαγκαδίων Μακρής, Τυρού Κότσυφας και Κλείτορος Δασκαλόπουλος. Σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η παρουσία του πρώην Δημάρχου της Τρίπολης, του Θεόδωρου Σεχιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter