tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ … ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Όταν πριν λίγους μήνες ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Παπασταματάκης χαρακτήριζε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη ως «persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) για την Τρίπολη, τότε κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ήταν υπερβολικός ο χαρακτηρισμός του. Οι εξελίξεις όμως φαίνεται ότι τον δικαίωσαν, διότι όλο αυτό το διάστημα που ήταν Υπουργός Πολιτισμού ο Γιώργος Βουλγαράκης, δεν υπήρχε κανένα έργο και καμία μελέτη που να προχώρησε στην Αρκαδία. Βέβαια, σε αυτό σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι κακές σχέσεις του Τατούλη με τον Βουλγαράκη και τον Ζαχόπουλο ( είναι γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού), αλλά αυτό ποσώς μας ενδιαφέρει...
Όταν λοιπόν ο Παπασταματάκης μίλησε για «persona non grata», ήξερε καλά ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να … αλλάξει μυαλά ο Βουλγαράκης και να ανάψει το «πράσινο φως» για να ξεμπλοκαριστούν τα πολιτιστικά έργα και οι μελέτες στην εκλογική περιφέρεια του … Πέτρου Τατούλη. Όλα αυτά όμως ίσχυαν μέχρι τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Τότε, η Νέα Δημοκρατία πήρε νέα εντολή από τον λαό για να συνεχίσει να κυβερνά και ο Καραμανλής διόρισε νέα Κυβέρνηση. Μέσα στις αλλαγές που έκανε ο Πρωθυπουργός, ήταν και η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο Μιχάλης Λιάπης διαδέχθηκε τον Γιώργο Βουλγαράκη.
Και το ερώτημα είναι: Αυτή η εξέλιξη συμφέρει την Αρκαδία ή πρόκειται για μία από τα ίδια;
Απαντάμε αμέσως. Φαίνεται ότι τα νέα δεδομένα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Δεν πρόκειται για μία αυθαίρετη δημοσιογραφική εκτίμηση, αλλά για στοιχεία τα οποία προκύπτουν από το ρεπορτάζ της στήλης «Καλημέρα Αρκαδία». Συγκεκριμένα: Το περασμένο Σάββατο υπήρξε μία συνάντηση στην Τρίπολη, η οποία έχει άμεση σχέση με το θέμα αυτό. Έχοντας λάβει το «ok» από τον Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Παπασταματάκης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας και βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζο, στο γραφείο του τελευταίου στην Τρίπολη. Τι δουλειά έχει ο Ανδρέας με τα πολιτιστικά έργα; Θα σας εξηγήσουμε.
Ο Παπασταματάκης έκανε αυτή την επαφή με τον Υφυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει –ως βουλευτή που εκλέγεται στην Αρκαδία- για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και φυσικά να του ζητήσει να συμβάλει, ώστε να υπάρξει μία πρώτη επαφή με το νέο Υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη. Σε αυτό το σημείο, να υπογραμμίσουμε ότι Λυκουρέντζος και Λιάπης είναι στενοί φίλοι από τα … παλιά και θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στις εκλογές του 2000 ήταν μαζί στην Γραμματεία Πολιτισμού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Υπό αυτή την έννοια, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε Υπουργείο Πολιτισμού και Δήμο Τρίπολης.
Ο Λυκουρέντζος λοιπόν συνομίλησε με τον Παπασταματάκη για αρκετή ώρα. Έδειξε να έχει πολύ καλή πρόθεση και να ακούσει, αλλά και να βοηθήσει ουσιαστικά για την προώθηση των αιτημάτων του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού. Ασφαλείς πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι μέσα από αυτή τη συνάντηση προέκυψε ότι το κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα σε Λιάπη και Δήμο Τρίπολης θα γίνει πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σε αυτή τη συνάντηση ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τον Δήμαρχο της Τρίπολης Αλέξανδρο Κοτσιάνη ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του και αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Παπασταματάκη θα του εκθέσουν τα αιτήματα τους.
Εκτιμάται ότι η … εμπλοκή του Ανδρέα σε αυτή την υπόθεση, μόνο θετική μπορεί αποβεί, εξαιτίας των αρίστων σχέσεων που διατηρεί με τον νέο Υπουργό Πολιτισμού. Είναι βέβαιο ότι ο Λιάπης θα δει … με άλλο μάτι τα προβλήματα της Τρίπολης, από τη στιγμή που θα του έχει μιλήσει σχετικά ο συνάδελφός του Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι να δώσει λύσεις. Λύσεις για τα χρήματα που οφείλει το Υπουργείο στο Δήμο και στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης για παλιότερα φεστιβάλ, για το Μαντζούνειο, για το Κέντρο Συντήρησης Αρχαιοτήτων στο Μερκοβούνι και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter