tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΤΣΙΑΝΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΚΑΡΑΖ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΤΣΙΑΝΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΚΑΡΑΖ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ




Ο Κοτσιάνης δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι δεν πρόλαβε να κάνει στην προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία. Τότε (1999 – 2002) είχε κάνει πολλές μελέτες, αλλά δεν είχε υλοποιήσει καμία. Δεν πρόλαβε … Ο κόσμος δεν είδε να γίνεται έργο στην πόλη και –σε συνδυασμό με κάποια άλλα «χοντρά» λάθη που έγινε τότε- τον … έστειλε σπίτι του.
Αυτή τη φορά όμως ο Κοτσιάνης έχει πάρει την απόφαση να μην τα αφήσει όλα για την τελευταία στιγμή. Και μετά τον 1ο χρόνο που ήθελε να νοικοκυρέψει οικονομικά το Δήμο, θέλει να περάσει στα μεγάλα έργα. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη πήρε απόφαση για να πεζοδρομήσει δεξιά και αριστερά την Πλατεία Πετρινού. Με συνοπτικές διαδικασίες… Έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το πέρασε κατά πλειοψηφία. Την ίδια ώρα, έχει ήδη έτοιμη την μελέτη και τα χρήματα για να προχωρήσει την ανάπλαση της Πλατείας Πετρινού. Όταν τελειώσει η αναστύλωση του Μαλλιαροπουλείου (αμήν και πότε…), θα βάλει μπρος για να αναπλάσει την Πετρινού.
Και δεν θα σταματήσει εκεί. Ήδη, έχει ζητήσει μελέτες για την πεζοδρόμηση των δύο κεντρικών δρόμων της πόλης. Της οδού «Εθνικής Αντιστάσεως» και της οδού «Τάσου Σεχιώτη» (πρώην Κέννεντυ). Οι μελετητές υποστηρίζουν ότι πρέπει να πεζοδρομηθεί όλο το λεγόμενο «ιστορικό κέντρο».
Παράλληλα ο Κοτσιάνης έχει δώσει εντολή για να ετοιμαστούν οι προμελέτες για δύο υπόγεια πάρκινγκ στην Τρίπολη! Το ένα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη και το άλλο στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα έργα τα οποία θα ξεκινήσουν –όπως μας έχουν πει άπειρες φορές από το Δήμο- στην Πλατεία Άρεως, μέχρι το τέλος του 2008, αποδεικνύουν ένα πράγμα: Ο Κοτσιάνης είναι αποφασισμένος να κάνει μεγάλα πράγματα στην πόλη μέχρι το 2010. Και –εφόσον βρει τα απαραίτητα κονδύλια- εκτιμώ ότι θα τα προχωρήσει όλα. Αντιδράσεις θα υπάρξουν. Όλο και κάποια συμφέροντα θα θιγούν. Αλλά, δύσκολα θα κάνει πίσω.
Το ζήτημα είναι να βρει χρήματα για τα έργα αυτά. Από πού θα τα βρει; Υπάρχουν κονδύλια από το πρόγραμμα «Θησέας», το οποίο θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα. Υπάρχει το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (αναλαμβάνει ένας ιδιώτης να κατασκευάσει το έργο και το εκμεταλλεύεται -π.χ. το παρκινγκ- για 10-20-30 χρόνια).
Θα βρει κάποιον τρόπο να το υλοποιήσει το σχέδιο του. Άλλωστε, όσο βρίσκεται στα οικονομικά ο Καραχάλιος, έχει το κεφάλι ήσυχο ο Αλέκος. Και νοικοκύρεμα γίνεται και αξιοποιούνται σωστά τα κονδύλια από τα διάφορα προγράμματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter