tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Ο εργάτης για να βγάλει το μεροκάματο του θυσιάστηκε, όπως και τόσοι άλλοι, στο βωμό του κέρδους"

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

"Ο εργάτης για να βγάλει το μεροκάματο του θυσιάστηκε, όπως και τόσοι άλλοι, στο βωμό του κέρδους"


"Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων
Ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα»,..
Νέο εργατικό έγκλημα, με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό του 39χρονου εργάτη Λούσκα Ζεκίρ, σημειώθηκε σήμερα στις 8.30 το πρωί, κοντά στο Τριπόταμο, ενώ δούλευε για την κατασκευή του νέου δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας.
Ο εργάτης για να βγάλει το μεροκάματο του θυσιάστηκε, όπως και τόσοι άλλοι, στο βωμό του κέρδους. Καταπλακώθηκε μετά από πτώση φορτίου με σίδερα.
Αναδεικνύονται οι τραγικές συνέπειες που έχουν για τους εργαζόμενους οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δίνουν «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο και τους μεγαλοκατασκευαστές. Η πιστή εφαρμογή των επιταγών της Ε.Ε. αφήνει στο έλεος την εργατική τάξη στη χώρα μας.
Τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» αποκαλύπτουν ότι είναι ανύπαρκτα τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Είναι αυτά που κοστίζουν για τους εργοδότες για αυτό και δεν τα εφαρμόζουν, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου.
Παρά την κατακραυγή από τους εργαζόμενους και τα ταξικά Συνδικάτα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς σχετικά με τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την παραβίαση του ωραρίου, των πετσόκομμα των ΒΑΕ, οι αρμόδιοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα και δεν παίρνουν κανένα μέτρο!
Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση προστασίας της ζωής τους και της ακεραιότητας τους. Είναι ανάγκη όλοι οι εργάτες, Έλληνες και ξένοι, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο, να φτιάξουμε παντού επιτροπές. Μόνη ελπίδα για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των εργατικών ατυχημάτων βρίσκεται στην ανάπτυξη μαζικών, ταξικών αγώνων της εργατικής τάξης.
Καλούμε όλους τους οικοδόμους να αγωνιστούμε για:
- Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας
- Να σταματήσει τώρα η ασυδοσία κατασκευαστών και εργοδοτών
- Να εφαρμοστεί στις Οικοδομές το ωράριο εργασίας, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η Εργατική Νομοθεσία
- Λειτουργία των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας
- Συνεχείς και τακτικούς ελέγχους από ΙΚΑ και τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης
Από την Διοίκηση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter