tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας


"Το Ε.Κ. Αρκαδίας εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του για το νέο τραγικό εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα 8.20 το πρωί στο εργοτάξιο της υπεργολαβίας της εταιρείας ΣΤΡΑΚΤΩΡ της κοινοπραξίας Μορέας ΑΕ στην Βελιγοστή Μεγαλόπολης.
Ο άτυχος εργάτης, οικονομικός μετανάστης αναζητώντας το μεροκάματο πλήρωσε με το μεγαλύτερο αγαθό της φύσης, τη ζωή του, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, την αυθαιρεσία των υπευθύνων, την έλλειψη από τη μεριά του κράτους μέτρων ουσιαστικής πρόνοιας για την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
Καλούμε τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και να επιληφθεί για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των διαχρονικά υποβαθμισμένων ελεγκτικών και εποπτικών μηχανισμών ώστε να σταματήσουν πλέον οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την ασυδοσία των εργοδοτών.
Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην
οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου, ευχόμενοι να είναι το τελευταίο θύμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter