tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σημαντικά έργα για την ύδρευση του Δήμου Τρίπολης θα γίνουν το 2010!!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Σημαντικά έργα για την ύδρευση του Δήμου Τρίπολης θα γίνουν το 2010!!

Την Τετάρτη 20-1-2010 από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ ψηφίστηκε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2010 στο οποίο περιλαμβάνονται τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που θα εκτελεστούν στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης. Η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται στην εξασφάλιση πιστώσεων από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ αλλά και από Ιδίους Πόρους της Επιχείρησης.Οι βασικοί άξονες που κινείται ο προγραμματισμός της ΔΕΥΑΤ για το έτος 2010 καθορίζονται ως εξής:


  • «Μελέτη αντικατάστασης υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού από Πηγές Πιάνας»

Μετά την αποτύπωση θα πρέπει να γίνει υδραυλική μελέτη για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από την Πιάνα. Η παραπάνω γεωλογική, τοπογραφική, γεωτεχνική, στατική και ηλεκτρολογική μελέτη είναι απαραίτητη για την αντικατάσταση του παλαιού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πιάνας.


           Προϋπολογισμός 300.000 €


  • «Επέκταση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Τρίπολης»

Με το παραπάνω έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Φιλικών και Τεγέας Σπάρτης και σε άλλες οδούς του Τ.Δ. Τρίπολης που πρόσφατα κατατάχθηκαν στο Σχέδιο Πόλης της Τρίπολης. Το όλο έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»

 (Σύμβαση:  580.945,49 € Υπόλοιπο: 467.563,21 €)

Ανάδοχος: Αναστάσιος Γεωργόπουλος

  • «Τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός δικτύου ύδρευσης»

Με το έργο αυτό προβλέπεται ο τηλεχειρισμός – τηλεέλεγχος του δικτύου ύδρευσης της Τρίπολης.


Προϋπολογισμός 700.000,00 €


  • «Επεξεργασία πόσιμου νερού με μεμβράνες»

Με το έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας του πόσιμου νερού στη δεξαμενή των Αγ. Θεοδώρων, με μέθοδο ultrafiltration, δυναμικότητας 5.500 m3  νερού ανά ημέρα, προκειμένου να απαλλαγεί πλήρως το νερό που διανέμεται από αιωρούμενα σωματίδια και μικροοργανισμούς και να μειωθεί η ανάγκη χλωρίωσης.


Προϋπολογισμός:  1.100.000 €


  • «Έργα Αποστράγγισης – Αποχέτευσης Περιφερειακής οδού Τρίπολης»

Με το πιο πάνω έργο προβλέπεται η κατασκευή αγωγού ομβρίων στην οδό ΟΗΕ (Περιφερειακός) και στην περιοχή Αγ. Αικατερίνης, ώστε το δίκτυο αποχέτευσης της Τρίπολης να μην φορτίζεται με τα όμβρια ύδατα της παραπάνω περιοχής το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»

Ανάδοχος: Παρασκευάς Δουρίδας

(Σύμβαση:  373.041,15€  Υπόλοιπο: 338.310,59 €)


  • «Επέκταση δικτύου αποχέτευσης»

Με το έργο προβλέπεται η κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης και η αντικατάσταση παλαιών στις επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης της Τρίπολης στις περιοχές Φιλικών και Τεγέας – Σπάρτης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»


Προϋπολογισμός 1.155.000 €


  • «Ξήρανση αφυδατωμένης λάσπης Βιολογικού Καθαρισμού»

Το έργο αφορά την ξήρανση της αφυδατωμένης λάσπης που παράγεται κατά τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ώστε να μειωθεί η υγρασία της από 78% σε 10%  και να είναι ευκολότερη η διαχείρισή της.

Η μέθοδος ξήρανσης θα είναι ηλιακή με κατασκευή θερμοκηπίων που θα διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό.


Προϋπολογισμός 2.500.000 €

  • «Μηχανολογικός εξοπλισμός Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού»

Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αερισμού Παλαιών Δεξαμενών, φυγοκεντρικού αφυδάτωσης λάσπης προεπεξεργασίας λυμάτων και εξαμμωτής.


Προϋπολογισμός 600.000,00 €


  • «Επέκταση και Αντικατάσταση δικτύων αποχέτευσης»

Με το έργο αυτό προβλέπεται η αντικατάσταση δικτύων αποχέτευσης μήκους 2.200 m


Προϋπολογισμός 400.000,00 €


Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter