tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΠΟΛΛΟΙ … ΑΛΛΑ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΧΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

«ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΠΟΛΛΟΙ … ΑΛΛΑ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΧΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!

«Ψάχνονται» στη Νέα Δημοκρατία για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Τρίπολη. Υπάρχουν πολλοί «μνηστήρες» για το «γαλάζιο χρίσμα» και όλα τα ενδεχόμενα είναι «ανοιχτά».
Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία- ως κόμμα- ψάχνει ακόμα να βρει τα πατήματά της. Έχει ένα νέο Πρόεδρο, καινούργια στελέχη έχουν αναλάβει κρίσιμες κομματικές θέσεις και γενικώς είναι μία περίοδος κατά την οποία στη Ρηγίλλης είναι λογικό να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Όμως, στην τοπική κοινωνία, «ψάχνονται» αρκετοί… Σε συζητήσεις που γίνονται καθημερινά ανάμεσα σε «γαλάζιους» ψηφοφόρους («επώνυμους» και «ανώνυμους») όλοι ψάχνουν να βρουν ποια μπορεί να είναι η επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει στην «γαλάζια» δημοτική παράταξη της Τρίπολης.
Ονόματα ακούγονται πολλά…


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Ο Δημοσθένης Σωτηρόπουλος έχει καταστήσει σαφές και κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Δεν έχει μασήσει τα λόγια του και μάλιστα έχει πει ότι θα επιδιώξει να είναι υποψήφιος, ακόμα κι αν δεν έχει την επίσημη στήριξη του κόμματος. )Αυτό το είπε σε ανύποπτη στιγμή, δεν ξέρουμε αν εξακολουθεί να ισχύει.) Άσχετα, με το αν κάποιοι εκφράζονται θετικά ή αρνητικά για το πρόσωπο του, δεν παύει να είναι ένας πρώην Δήμαρχος, με ισχυρές κομματικές φιλίες και διασυνδέσεις, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για μία υπολογίσιμη υποψηφιότητα.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Χρίστος Λαμπρόπουλος είναι μία ακόμα υποψηφιότητα η οποία μας απασχολεί και θα συνεχίσει να μας απασχολεί. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε δηλώσει ότι θα ήταν υποψήφιος Δήμαρχος. Εν τέλει, αυτή η υποψηφιότητα δεν προχώρησε. Επέλεξε να μην είναι καν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δημοσθένη Σωτηρόπουλου, που είχε την στήριξη της ΝΔ. Επιπλέον, διάλεξε να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μέχρι κάποιο σημείο, ήταν λογικό. Ήθελε να πάψει να έχει φθορά και αυτό θα γινόταν μόνο αν απομακρυνόταν από τα δημοτικά πράγματα. Όμως, πλέον ο Χρίστος έχει παραμείνει άπραγος και σιωπηλός για ένα διάστημα κοντά στα 3-3,5 χρόνια! Είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Και πλέον από πλεονέκτημα τείνει να γίνει (αν δεν έχει ήδη γίνει) μειονέκτημα για τον ίδιο.


ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ: Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είναι ένα στέλεχος της ΝΔ που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Άλλωστε, και ο ίδιος δεν κρύβει ότι τον ενδιαφέρει αυτή η προοπτική. Η κατάργηση των Νομαρχιών ουσιαστικά στρέφει το ενδιαφέρον του Γιάννη προς το Δήμο Τρίπολης και δεν αποκλείεται να διεκδικήσει σθεναρά το «Χρίσμα» του κόμματος ή ακόμα και να προσπαθήσει να ηγηθεί ενός διακομματικού δημοτικού συνδυασμού. Αυτό άλλωστε έπραξε στις περασμένες νομαρχιακές εκλογές, λαμβάνοντας πολύ μεγάλο ποσοστό για έναν συνδυασμό που δεν είχε την στήριξη κανενός από τα δύο κόμματα εξουσίας..

ΜΑΝΔΡΩΝΗΣ: Μία ακόμα υποψηφιότητα είναι εκείνη του Κώστα Μανδρώνη, τεχνικού Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης και δημοτικού συμβούλου. Ο Κώστας ήταν υποψήφιος στις περασμένες δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Δημοσθένη και μάλιστα κατάφερε να εκλεγεί, αφού έλαβε έναν μεγάλο αριθμό ψήφων.
Τα τελευταία 2 χρόνια, ακούγεται συχνά – πυκνά ότι ο Μανδρώνης δεν θα έλεγε «όχι» σε ένα ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για το Δήμο της Τρίπολης, ως αρχηγός της «γαλάζιας» παράταξης. Για το θέμα αυτό υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο τα οποία ουδέποτε έχει διαψεύσει.
Το θετικό για την υποψηφιότητα Μανδρώνη είναι ότι θεωρείται άφθαρτη, θεωρείται δηλαδή ως ένα πρόσωπο το οποίο δεν συνδέεται με το παρελθόν της «γαλάζιας» δημοτικής παράταξης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΩΣ ΑΠΙΘΑΝΗ Η «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Υπάρχουν κι άλλα ονόματα στελεχών της ΝΔ (παλαιών και νεότερων) που συμπεριλαμβάνονται – κατά διαστήματα- στα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν στην Τρίπολη και αφορούν τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Σταθήκαμε σε αυτά τα τέσσερα ονόματα διότι «παίζουν» περισσότερο από κάθε άλλο.
Μία πληροφορία που έφτασε στη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» κάνει λόγο για «γαλάζιους κύκλους» (όχι επίσημα το κόμμα) που κάνουν συναντήσεις και διαβουλεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της ΝΔ γύρω από ένα από τα προαναφερόμενα πρόσωπα. Μία προσπάθεια δύσκολη. Κάποιοι θεωρούν αδύνατον να υπάρξει συμφωνία και εκτιμούν ότι η ΝΔ θα πάει διασπασμένη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
Ο ένας τρόπος είναι να υπάρξουν δύο ψηφοδέλτια. Ένα «χρισματούχο» κι ένα «αντάρτικο». Το ξέρουν καλά αυτό το σενάριο στη ΝΔ. Το έζησαν στις εκλογές του 1998, όταν «κατέβηκαν» υποψήφιοι Δήμαρχοι και ο Κωνσταντόπουλος και ο Δημοσθένης. Και τότε βέβαια έχασαν από τον Κοτσιάνη..
Ο άλλος τρόπος είναι να υπάρχει μόνο ένα «γαλάζιο» δημοτικό ψηφοδέλτιο, όμως παράλληλα να σημειωθούν διαρροές ψήφων προς την παράταξη του Κοτσιάνη στην οποία συμμετέχουν από τις περασμένες εκλογές «γαλάζια» στελέχη (Γρηγοράκος, Παπασταματάκης κ.α.). Κάποια από τα στελέχη αυτά θα παραμείνουν στην παράταξη του νυν Δημάρχου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο συνδυασμό του Αλέκου. Άλλωστε, παρασκηνιακά γίνονται πολλές συζητήσεις και .. προσεγγίσεις!!

Αυτό είναι το σκηνικό που επικρατεί σήμερα. Συμπέρασμα ασφαλές δεν μπορεί να βγει τη δεδομένη στιγμή. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και ένας από τους λόγους αυτούς είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στα γεωγραφικά σύνορα του Δήμου Τρίπολης. Στις επόμενες εκλογές δεν θα μιλάμε για έναν Δήμο που θα περιλαμβάνει την Τρίπολη και δέκα δημοτικά διαμερίσματα. Αλλά, για έναν Δήμο που θα περιλαμβάνει σχεδόν όλη την επαρχία Μαντινείας.
Μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με αυτή την υπόθεση, κανείς δεν μπορεί να πει ή να προβλέψει τις εξελίξεις για το «γαλάζιο» χρίσμα στο Δήμο Τρίπολης. Υπομονή να έχετε και έχουμε να δούμε ακόμα … αμέτρητα επεισόδια σε αυτό το (δημοτικό) σίριαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter