tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ) ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ;

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ) ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ;


Οι Δήμοι δεν είναι μόνο για να κάνουν έργα ή για να εισπράττουν τους δημοτικούς φόρους. Δεν λειτουργούν μόνο για να δίνουν πιστοποιητικά και άδειες λειτουργίες σε καταστήματα. Αυτά είναι σημαντικά, αλλά η ουσία είναι ότι ένας Δήμος πρέπει να λειτουργεί και να λαμβάνει αποφάσεις, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των δημοτών του. Και οι ανάγκες του κάθε δημότη έχουν άμεση σχέση και συνάρτηση με τη δεδομένη άσχημη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε… Γιατί τα γράφω αυτά; 


Στον μακρινό νομό Τρικάλων, υπάρχει ένας Δήμος ο οποίος όχι ένα, αλλά τρία ολόκληρα κάνει κάτι το πρωτοποριακό και συνάμα άκρως ουσιαστικό. Επί της ουσίας, στηρίζει οικονομικά την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με μία εφάπαξ καταβολή επιδόματος.
Στηρίζει με το ποσό των 1.000 Ευρώ τη γέννηση του τρίτου παιδιού και με 2.000 Ευρώ τη γέννηση του τέταρτου παιδιού και άνω, ως μία  συμβολική οικονομική  συμπαράσταση στην πολύτεκνη οικογένεια.

«Βασικός στόχος και σκοπός μας με την κίνηση αυτή, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, είναι η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης. Η χειρονομία αυτή αποτελεί μία ελάχιστη προσφορά και εμπεριέχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της αγάπης και της κοινωνικής ευαισθησίας.
Τα παιδιά είναι σημαντικό κίνητρο ζωής, ελπίδας και αισιοδοξίας. Κάθε νέα γέννηση αποτελεί ελπίδα, κάθε παιδί που ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του στη ζωή και χαμογελά, είναι υπόσχεση αισιοδοξίας αλλά και δύναμης για ένα καλύτερο αύριο». Αυτά είπε –μεταξύ άλλων – ο Δήμαρχος πύλης, σε μία ειδική εκδήλωση που έγινε ανήμερα των Φώτων, εκεί στην περιοχή.

Πρόκειται για έναν Δήμο – παράδειγμα προς μίμηση. Και η σημερινή αναφορά της στήλης «Καλημέρα Αρκαδία» γίνεται μόνο για έναν λόγο. Προκειμένου να μάθουν οι Δήμαρχοι της Αρκαδίας αυτή την κίνηση του συναδέλφου τους από τα Τρίκαλα και να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις. Φαίνεται ότι αν το θελήσουν, μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες των περιοχών τους. Κι αυτό ισχύει για όλους τους Δήμους της Αρκαδίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter