tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;



Έπρεπε να περάσουν 100 ολόκληρες ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας Εργασίας ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος! Άραγε, τι πρέπει να σκεφτεί κανείς όταν βλέπει μία Κυβέρνηση να χρειάζεται τρείς μήνες για να επιλέξει γενικό γραμματέα ενός υπουργείου τον Γενικό Διευθυντή του κυβερνώντος κόμματος; Τι να πει κανείς…
Να μην ήξεραν τον Ροβέρτο, να το καταλάβω. Αλλά, να περνά τόσος καιρός για να επιλέξεις ένα δικό σου πρωτοκλασάτο στέλεχος, είναι αδιανόητο. Σε λίγο, θα μας πουν ότι ο Ροβέρτος επιλέχτηκε βάσει βιογραφικού!
Η ουσία είναι ότι η Κυβέρνηση εκτίθεται ανεπανόρθωτα με αυτή την ιστορία περί βιογραφικών.. Τέλος πάντων.


Προσωπικά, δεν θεωρώ λανθασμένη την επιλογή του Ροβέρτου. Είναι ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο έχει διατελέσει Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (επί Πρωθυπουργίας Σημίτη) και τώρα επιστρέφει στο ίδιο Υπουργείο, αλλά από το πόστο του γενικού γραμματέα. Ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα ο Ροβέρτος στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Όταν ήταν Υφυπουργός ασχολήθηκε με το ασφαλιστικό, τώρα με το ίδιο θέμα θα κληθεί να καταπιαστεί ξανά.
Ουσιαστικά, δεν θεωρώ λανθασμένη την επιλογή του Ροβέρτου, το αντίθετο μάλιστα, γιατί εκτιμώ ότι έχει την δυνατότητα και την ικανότητα να υλοποιήσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το κομμάτι. Και για μία Κυβέρνηση, αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Φαίνεται όμως ότι έχει προκύψει ζήτημα συνεργασίας ανάμεσα στον Λοβέρδο και τον Ροβέρτο στο υπουργείο Εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.taseis.net όπου γίνεται λόγος για κακές σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες. Ήδη, η Κυβέρνηση έχει πολλά ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα. Σίγουρα, δεν θα ήθελε ακόμα ένα στο Υπουργείο Εργασίας.
Αυτό το δημοσίευμα, αναφέρει ότι «… από την αρχή ο Ανδρέας αισθάνθηκε το παγωμένο μάτι του Πρωθυπουργού του. Πήγε σε ένα υπουργείο όπου θα αναδειχθεί μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα η πιο αντιπαθής μορφή των νεωτέρων χρόνων :  Αυτός που θα υπογράψει την άδεια προσγείωσης από το όνειρο στον εφιάλτη. 
Και άντε να το κάνεις αυτό, αλλά όσο προσπαθείς να το κάνεις,  ας πούμε, να αισθάνεσαι ότι υπονομεύεσαι πανταχόθεν;  
Γιατί πως αλλιώς να αντιληφθεί ο Ανδρέας το γεγονός ότι δεν ήθελε τον Ροβέρτο (Σπυρόπουλο) ούτε ζωγραφιστό ως διοικητή του ΙΚΑ και τον λούζεται κανονικότητα ως γενικό γραμματέα και εκπρόσωπο του κρύου βλέμματος του πρωθυπουργού του μέσα στο ίδιο το Υπουργείο του;»
Και παρακάτω, σημειώνεται ότι «Αν ω μη γέννητω εξαναγκασθεί ο Ανδρέας , λέμε αν, να τα παρατήσει,  τότε είναι πιθανόν, και το λέμε με κάθε επιφύλαξη, ο διάδοχός του, μην εκπλαγείτε, μάλλον θα είναι ο Ροβέρτος!    Γιατί ο Ροβέρτος έχει τεράστιες αντοχές.»

Γράφει κι άλλα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Είναι ίσως τραβηγμένο το σενάριο περί Υπουργοποίησης του Ροβέρτου, αν φύγει ο Λοβέρδος, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.
Όσοι μπείτε στην ιστοσελίδα, θα διαβάσετε το κείμενο και θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Άλλοι θα συμφωνήσετε, άλλοι όχι. Το θέμα όμως είναι: Υπάρχει καπνός χωρίς … φωτιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter